Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

House of Poetry - Haugtussa

TenClub presenteert een poëziereeks waarin de klassieke voordrachtskunst centraal staat. Een Haugtusse is van origine een verleidelijk, mystiek wezen uit de Scandinavische folklore. De Noorse schrijver Arne Garborg schreef prachtige gedichten over Veslemøy, het meisje uit de bergen, dat later de naam Haugtussa krijgt. Edvard Grieg koos acht gedichten van Garborg uit om liederen van te maken. Wij hebben voor deze voorstelling de liederen gecombineerd met fragmenten uit Albert Verweys “Persephone” en Herman Gorters “Mei”.

House of Poetry - Haugtussa

Data
do 12 okt20:00 - 23:00
Locatie
TenClub Amsterdam
Nes 116
1012 KE Amsterdam

Hoe realiteit en fictie met elkaar verstrengeld raken

We ontmoeten Veslemøy als ze net geschrokken is van de stemmen in haar hoofd die zij geesten noemt. Het wordt al gauw duidelijk dat Veslemøy een sterke monkey-mind heeft die haar graag in een negatieve spiraal wil trekken. Zij vecht hiertegen door zich terug te trekken in het bos en verhalen te schrijven in haar dagboek. Ze verblijft het liefst in die verhalen.

Veslemøy is daarbij verliefd op een jongen uit het dorp en waant zich ook geliefd door hem. Niets is minder waar. Net zoals de mensen in het dorp wil ook deze jongen liever niet met haar gezien worden.

Zal het haar lukken om zichzelf te beschermen tegen haar negatieve en destructieve gedachten? Of is het beter als ze terugkeert naar de natuur?

Meneka Senn, sopraan

Yukiko Hasegawa, piano

Simon Mulder, voordracht

Kaarten of een passe-partout

Voor deze avond kun je early bird tickets of reguliere tickets kopen. Tickets voor onze Curious zijn inbegrepen in het lidmaatschap (reserveer svp wel je ticket door een Early Bird ticket te selecteren met de buy ticket button).

Wil je meerdere House of Poetry events bezoeken, maak dan gebruik van deze tijdelijke aanbieding en koop een passe-partout voor House of Poetry events in seizoen ’23/’24.

House of Poetry - Haugtussa

Data
do 12 okt20:00 - 23:00
Locatie
TenClub Amsterdam
Nes 116
1012 KE Amsterdam