Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Holland Festival - Limite

'Limite' (1930) is volgens filmkenners de beste film van de Braziliaanse cinema. Metá Metá, een van Brazilië’s beste bands, speelt samen met leden van The Ex een nieuwe, hedendaagse soundtrack bij dit historische meesterwerk.

Holland Festival - Limite

Data
do 27 jun20:30 - 22:30
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Flashbacks

De zwijgende film van schrijver en dichter Mário Peixoto werd en wordt bewonderd door filmgrootheden. Peixoto raakte geïnspireerd door een foto van André Kertész van 2 geboeide mannenhanden om de nek van een vrouw die recht in de camera staart. Die ene foto leidde tot het sombere verhaal van een man en 2 vrouwen, verloren dobberend in een roeibootje op zee. Flashbacks ontvouwen de geschiedenis van het drietal. Bijna was de film in de vergetelheid geraakt, maar na rigoureuze restauratie kan hij weer worden vertoond.

Nieuw geluid

Bij een hernieuwde kennismaking hoort een nieuw geluid, dachten de Braziliaanse giganten van Metá Metá, die een mix spelen van jazz, rock, samba en candombléritmes. Bovendien kijkt de band graag over de grenzen van zijn eigen discipline heen. Het leverde Juçara Marçal (zang), Kiko Dinucci (gitaar) en Thiago França (saxofoon) meerdere Braziliaanse muziekprijzen op én de bewondering van Christiane Jatahy, associate artist van het Holland Festival. Samen met Andy Moor en Terrie van de door hen bewonderde Nederlandse band The Ex spelen en improviseren ze hun eigen fonkelnieuwe soundtrack bij de film.

Holland Festival - Limite

Data
do 27 jun20:30 - 22:30
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps