Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Hemelbestormers: Fleur Barron en Julius Drake

Een lyrisch en avontuurlijk programma van mezzosopraan Fleur Barron en pianist Julius Drake. Barron zingt werken die refereren aan al haar ‘wortels': van China en Singapore tot Engeland, Ierland en Amerika. Hemelbestormers Dit concert is onderdeel van ons seizoensthema Hemelbestormers. Met Hemelbestormers richten we de blik op de aanstormende generatie topmusici. Zij presenteren zich met vernieuwende programma's, vaak op persoonlijke wijze.

Hemelbestormers: Fleur Barron en Julius Drake

Speeldata
zaterdag 29 april 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Fleur Barron en Julius Drake

Mezzosopraan Fleur Barron zocht gedurende de pandemie geregeld haar stadsgenoot, pianist Julius Drake op. Zo’n twee keer per week speelden ze samen. ‘Gewoon voor de lol: wat voor muziek zullen we eens gaan leren?’ Toen Drake werd gevraagd drie jonge vocalisten naar Amsterdam te brengen, was Barron daar natuurlijk bij. Samen spelen ze het programma Homeland, dreams and childhood, waarin Barron al haar wortels verkent. Van China tot Amerika en van alles daartussenin.

Homeland, dreams and childhood

Wat is Fleur Barrons moederland? Dat is een ingewikkelde vraag. Ze werd geboren in Ierland, is half Singaporees en half Brits, groeide op in Hong Kong en studeerde in Amerika. ‘Heel veel invloeden, en toch realiseerde ik me enkele jaren terug dat ik nog nooit een Aziatische stuk had gezongen.’ In de pandemietijd heeft ze zich verdiept in al haar achtergronden. ‘In dit recital presenteer ik ze allemaal gelijkwaardig. Een lied van Zubaida Azezi, waarvoor ik speciaal Oeigoers aan het leren ben, klopt helemaal naast werken van Dvořák, Brahms en Ives.’ Nieuw werk is er van Huang Ro en Alex Ho, allebei van Oosterse afkomst, maar levend in het Westen. Een lyrisch en avontuurlijk programma van Barron, die door de Boston Globe een ‘charismatische ster’ werd genoemd.

Hemelbestormers: Fleur Barron en Julius Drake

Speeldata
zaterdag 29 april 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam