Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Hemel op aarde - Janneke Vis en Tullia Melandri

Een zoektocht naar gelukzaligheid in de natuur aan de hand van meesterwerken van romantische dichters en componisten.

Hemel op aarde - Janneke Vis en Tullia Melandri

Data
zo 26 mei17:00 - 19:00
Locatie
Geelvinck Pianola Museum
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
toon in Google Maps

Hemelse plek

In Hemel op aarde laten pianiste Tullia Melandri en zangeres Janneke Vis horen hoe gelukzaligheid gezocht en soms ook gevonden kan worden hier op aarde, in de natuur. We verkennen de connectie tussen de natuur en het gevoelsleven, zoals die ervaren werd door de grote dichters en componisten van de romantiek. Wandelend in de nacht, kijkend naar voorbij vliedende wolken, of luisterend naar de vogels vinden zij hun zielenrust. Maar soms ook juist niet, als bijvoorbeeld een raaf hen wakker krast uit een heerlijke lentedroom in Schuberts Frühlingstraum; of de schone dame in het woud de beruchte Lorelei blijkt te zijn in Schumanns Waldesgespräch. Favorieten zoals Brahms' Feldeinsamkeit en Schumanns Mondnacht komen aan bod, maar ook minder bekende pareltjes zoals Fanny Mendelssohn's Nachtwanderer. Aan het eind van het programma worden we uitgenodigd om die hemelse plek in de natuur ook in ons eigen hart te vinden.

Janneke Vis

Janneke Vis is een alt met een uniek warm, maar helder geluid. Ze is als soliste regelmatig te horen in oratoriumwerken zoals de Matthäus-Passion van Bach, het Gloria van Vivaldi en het Requiem van Mozart. Janneke is daarin geliefd om haar integere vertolkingen. Haar passie voor het overbrengen van een verhaal komt ook tot uiting in liedrecitals, waarin ze repertoire zingt van gregoriaans, via barok en romantiek, tot modern.

Naast het solowerk is Janneke ook actief in verschillende ensembles. Zo is ze vaak te horen met het prestigieuze Groot Omroepkoor, waar ze direct aan de slag kon na haar studie Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Met het Groot Omroepkoor treedt Janneke regelmatig op in het Concertgebouw te Amsterdam en in TivoliVredenburg, en werkte ze samen met wereldberoemde dirigenten als Bernard Haitink, Mariss Jansons, Gustavo Dudamel en Simon Rattle.

Tullia Melandri

Tullia Melandri studeerde in 1998 af aan het conservatorium van Rovigo en in 2002 in Conservation of Cultural Heritage (specialisatie muziek) aan het Atheneum van Bologna. Ze studeerde kamermuziek aan de Accademia Chigiana en aan de International Pianistic Academy of Imola 'Incontri col Maestro' met Piernarciso Masi. Later studeerde ze bij Daniel Rivera aan de P. Mascagni's Istituto Musicale in Livorno en behaalde haar master in piano cum laude.

Haar interesse in historisch geïnformeerde interpretatie bracht haar ertoe om fortepiano te studeren bij Bart van Oort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 2012 afstudeerde. Ze won prijzen op piano-, kamermuziek- en fortepianoconcoursen en is actief als solist en kamermusicus in verschillende formaties.Ze trad onder andere op voor het Giovani in musica festival te Ravenna, het Ravenna Festival ('Vespri di San Vitale'), Accademia Bartolomeo Cristofori te Florence, het Oude Muziek festival te Utrecht, het Bachfestival te Dordrecht en het Geelvinck Fortepiano Festival.

Hemel op aarde - Janneke Vis en Tullia Melandri

Data
zo 26 mei17:00 - 19:00
Locatie
Geelvinck Pianola Museum
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
toon in Google Maps