Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Hanzestroom - Dagboek van een Koopman

In 2023 bestaat het Hanzeverbond 800 jaar. Het Nederlands Bach Consort brengt de geschiedenis tot leven met een fictief dagboek van een Hanze koopman, gespeeld door Alfred van den Heuvel. Oude en hedendaagse muziek verbinden het verleden met het heden. De Hanze-composities van tenor en componist William Knight vormen de rode draad van het concert.

Hanzestroom - Dagboek van een Koopman

Data
woensdag 14 juni 2023 om 20:00
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps

Spannend verhaal over verraad, liefdesperikelen en bloedspetters

’Ik ben Hendrik Pieterszoon Schuyt, maar zegt u maar gewoon Dirk. Ik ben geboren in 1490. Als kind wou ik al onderdeel zijn van iets groters, een vriendenkring, een verbond.’’ 

Zo begint het dagboek van Hanze-koopman Hendrick Pieterszoon Schuyt, geschreven door artistiek leider en countertenor Sytse Buwalda en acteur Alfred van den Heuvel. Aan de hand van dit fictieve dagboek brengt Het Nederlands Bach Consort de geschiedenis weer tot leven. Oude en hedendaagse muziek verbinden het verleden met het heden. Een spannend verhaal over verraad, liefdesperikelen, kameraadschap en bloedspetters waarin de muziek het verhaal op de voet volgt. Mooie muziek waarvan sommige stukken nog nooit in Nederland zijn uitgevoerd.

Het Nederlands Bach Consort gaf aan tenor en componist William Knight de opdracht een muziekstuk te componeren, met als basis de tekst van een volksliedje uit de 16e eeuw dat ooit te horen was in de straten van bijvoorbeeld Zwolle, Harderwijk, Deventer en Doesburg.

Laat je meevoeren door ‘Hanzestroom’. Een muziekvoorstelling waarin gelukkig ook veel gelachen kan worden. Laat dat maar aan Hendrick Pieterszoon Schuyt over!

Hanzestroom - Dagboek van een Koopman

Data
woensdag 14 juni 2023 om 20:00
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps