Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Frank Braley brengt publieksfavorieten naar De Waalse Kerk

Frank Braley brengt deze avond absolute publieksfavorieten naar De Waalse Kerk. Voor de pauze staat in het teken van Weense componisten met werken die elk een improviserend karakter hebben. Dit concert is onderdeel van De Bösendorfer Series.

Frank Braley brengt publieksfavorieten naar De Waalse Kerk

Data
do 18 jan20:15 - 22:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps

Momenten van introspectie worden met grote schoonheid overgebracht

Te beginnen met Schuberts intieme Impromptu in c-klein, gevolgd door Beethovens 32 variaties, zijn grootste eerbetoon aan de barok. Vervolgens speelt Braley een selectie van Brahms’ laatste pianowerken, op.116-119, die behoren tot zijn meest geliefde pianowerken. Na de pauze kan het contrast niet groter zijn: Debussy’s gevoelsmatige préludes tegenover de Rhapsody in Blue van Gershwin die de kerk uit swingt! Met Braley’s uitgesproken muzikale opvattingen, gekenmerkt door humor, poëzie, ingetogenheid, gratie en onwrikbare oprechtheid belooft het een bijzondere avond te worden. Kaarten voor dit concert koop je via de ticketlink.

Over Frank Braley

Frank Braley (1968) begon op zijn vierde met pianolessen en speelde zes jaar later al zijn eerste concert met het Orchestre Philharmonique de Radio France in de Salle Pleyel in Parijs. Pas in 1986 besloot hij om zich volledig aan de muziek te wijden en gaf hij zijn wetenschappelijke studie op. Hij volgde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique en won op 22-jarige leeftijd het Koningin Elisabeth Concours. Publiek en pers erkenden hem unaniem als een pianist met uitzonderlijke muzikale en poëtische gaven.

Frank Braley soleert regelmatig met orkest en geeft concerten in Europa, de Verenigde Staten en Azië.Van januari 2014 tot 2019 was Frank Braley artistiek leider van het l'Orchestre Royal de Chambre de Wallonie in Mons. Het ensemble speelt zo’n 40 concerten per jaar. Beethoven’s 4e pianoconcert was een van de favoriete werken op het repertoire. Kamermuziek ligt Frank Braley dichtbij het hart en werkt regelmatig samen met musici als Maria Joao Pires, Augustin Dumay, Eric Le Sage en Emmanuel Pahud. Braley heeft een imposante discografie bij labels als Warner/Erato, die lovend door de pers zijn ontvangen.

Over de Bösendorfer Series

De Bösendorfer Series is een serie intieme pianorecitals in De Waalse Kerk, waarin negen toppianisten schitteren achter de prachtige Bösendorfer Imperial Grand vleugel. Dit seizoen kunt verwelkomen wij verder nog: Duo Pleyel (15 feb), Ralph van Raat (21 mrt), Lestari Scholtes (11 apr) en Marietta Petkova (9 mei).

Frank Braley brengt publieksfavorieten naar De Waalse Kerk

Data
do 18 jan20:15 - 22:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps