Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Francien Schatborn & Julija Hartig

Geniet van dit bijzondere repertoire met o.a. Bach, Mozart, Sibelius, Wieniawsky, Martinu! Julija en Francien spelen al jaren met veel plezier samen in talloze bezettingen: in het Radio Filharmonisch Orkest, in ROctet, in verschillende kamermuziek ensembles en natuurlijk als duo.

Francien Schatborn & Julija Hartig

Data
za 14 okt20:00 - 22:00
Locatie
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam
toon in Google Maps

Viool

Julija Hartig werd in Joegoslavië geboren en kreeg haar eerste vioollessen op vijfjarige leeftijd. Als jong talent won ze verschillende prijzen. Julija studeerde viool aan de Academie van de Kunsten in Novi Sad (Joegoslavië). Nadat ze deze opleiding had afgesloten, kreeg ze een aanstelling als assistent van haar voormalige docent E.A. Chugaeva aan hetzelfde conservatorium. Sinds 1994 woont Julija in Nederland. Ze studeerde verder aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilya Grubert en aan het Utrechts Conservatorium bij K. Wataya, waar ze ze cum laude afstudeerde. Julija soleert regelmatig met verschillende orkesten, zoals het Radio Kamer Filharmonie, Radio Symfonie Orkest van Belgrado en St. Georges Strings. Julija is verbonden als eerste violiste aan Radio Filharmonisch Orkest en is lid van meerdere kamermuziek ensembles zoals het Duo Hartig-Broekhans, The Hungry Gods, ROctet en Ensemble Rei. Zij is een van de musici van SPLENDOR en coinitiator van collectief LUDWIG. Julija Hartig bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Maggini altviool

Francien Schatborn studeerde altviool bij Jürgen Kussmaul aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 1995 cum laude afstudeerde. In 1994 ontving zij de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw samen met pianiste Jeannette Koekkoek, met wie zij een vast duo vormde en twee succesvolle duo cd’s uitbracht. Francien Schatborn is sinds 1995 1e solo-altist van het Radio Filharmonisch Orkest. Zij is tevens een veelgevraagd en actief kamermusicus, die deel uitmaakt van Roctet en het Hermitage kwartet. Bij verschillende orkesten werd zij als soliste uitgenodigd, waaronder het Radio Kamerorkest, het Noord-Hollands Philharmonisch, Holland Symfonia, het Nederlands Studenten Orkest en haar eigen orkest, het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds 2013 is Francien als hoofdvakdocent altviool verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij bespeelt een Maggini altviool uit 1610.

Francien Schatborn & Julija Hartig

Data
za 14 okt20:00 - 22:00
Locatie
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam
toon in Google Maps