Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours 2023

Dit jaar bestaat de jaarlijkse muziekwedstrijd voor kinderen 15 jaar en vindt de 15e finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Tijdens deze middag laten zes jonge musici van zich horen op het podium van de Kleine Zaal. Een spannende dag met prachtige optredens en persoonlijke verhalen.

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours 2023

Data
zondag 25 juni 2023 om 14:00
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Finale

De finalisten zijn ware hemelbestormers waar we later nog veel van zullen horen. Vaak treden oud-finalisten na het concours in heel Nederland op. Enkele oud-winnaars zijn bijvoorbeeld blokfluitiste Lucie Horsch, pianist Nikola Meeuwsen en contrabassiste en zangeres Jala Heywood. De jonge finalisten krijgen allemaal een geweldige masterclass van een bekend musicus. De winnaar mag daarnaast optreden tijdens het Prijswinnaars Lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en bij Klassiek op het Amstelveld. Ook wint hij of zij een geldbedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling. En natuurlijk krijgt de winnaar de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee!

Aanmoedigingsprijs

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de aanmoedigingsprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan een van de deelnemers die een bijzondere, muzikale ontwikkeling aan het doormaken is. Deze winnaar kan pas net begonnen zijn met muziek maken of een bijzonder verhaal hebben of een enorme creativiteit in muzikaliteit laten zien. Hiermee wordt gestimuleerd dat kinderen vooral plezier maken en niet stoppen met doorontwikkelen! De winnaar van deze aanmoedigingsprijs wordt eind april al bekend gemaakt en treedt ook tijdens de finale op in de Kleine Zaal.

De jury in 2023

Vincent de Kort, voorzitter

Izaline Calister, zang

Julia Philippens, viool

Thomas Beijer, compositie en piano

Marco de Souza, oprichter Leerorkest & musicus

De presentatie is in handen van Floris Kortie

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours 2023

Data
zondag 25 juni 2023 om 14:00
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps