Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Fela’s Day

Kin'Gongolo, Kiniata en Bixiga 70.

Fela’s Day

Data
vr 27 okt20:00 - 20:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps

Godfather of Afrobeat

Fela Kuti heeft sinds 28 november 1983 zes keer een onvergetelijk optreden in Paradiso gespeeld. De 'Godfather of Afrobeat' wordt gezien als een pionier in het combineren van West-Afrikaanse muziek met Amerikaanse funk en jazz. De charismatische multi-instrumentalist wist keer op keer extatische sfeer te creeëren met een band die bijna niet op het podium paste.

Naast zijn legendarische status als muzikant prijst Paradiso Fela Kuti om zijn uitgesproken politieke activisme, met name tegen corruptie en onderdrukking van de Nigeriaanse overheid in de jaren '70. Dit gedachtegoed is nog steeds van toepassing op het huidige, wereldwijde tijdsbeeld.

Het is dan ook belangrijk om stil te staan bij een grootheid als Fela. Daarom organiseert Paradiso voor de elfde keer een avond ter ere van de geboortedag van de artiest. Dit jaar gebeurt dat met optredens van Kin'Gongolo Kiniata en Bixiga 70. 

III

Bixiga 70 is vandaag de dag een van de meest toonaangevende instrumentale groepen van Brazilië. Ze vermengen Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes met elkaar, waarbij geïmproviseerde solo's, harmonie, dynamiek en beats op vitale en onvoorspelbare manieren samensmelten. Hun derde album 'III' varieert tussen vrolijke dansbaarheid, een scherp gevoel voor humor en betrokken politieke reflecties.

Gerecycled materiaal

Vanuit het hart van Kinshasa produceert de Congolese band Kin'Gongolo Kiniata opzwepende ritmes met instrumenten gemaakt van gerecycled materiaal. Deze vijfkoppige groep maakt experimentele Afropop met een punkachtige energie tussen electro en Congolese ritmes. 

Fela’s Day

Data
vr 27 okt20:00 - 20:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps