Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Eric Vloeimans - Wild Port of Europe

Film mét live muziek in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Voor het vervolg van de succesvolle documentaire De Nieuwe Wildernis uit 2013 werd Eric Vloeimans uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe film van Willem Berents: Wild Port of Europe. Een film over dieren die leven in de Rotterdamse haven. Vanavond zie je de film én hoor je live de soundtrack van Eric Vloeimans, uitgevoerd door hemzelf, Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra, vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven.

Eric Vloeimans - Wild Port of Europe

Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Over dieren die leven in de Rotterdamse haven

In Wild Port of Europe ondersteunt de muziek de beelden, maar die mag zelf daarnaast ook ten volle excelleren: sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren… muziek kortom met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – dit en veel meer neemt u mee op een muzikale reis naar de haven van Rotterdam.

Vloeimans creëert originele muziek die hem al vele prijzen heeft opgeleverd, waaronder vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs en de Gouden Notenkraker. In 2020 mocht hij de Edison Jazz Oeuvreprijs aan zijn palmares toevoegen.

Brinkmann is als cellist een internationaal begrip in de jazzmuziek en door zijn geheel eigen stijl en gebruik van zijn instrument een geliefd muzikant in veel verschillende gezelschappen. Zo is hij onder andere bekend van het befaamde trio Oliver’s Cinema, samen met trompettist Eric Vloeimans en accordeonist Tuur Florizoone.

Jazz-drummer Kölsch was lange tijd lid van de groep Mardi Gras en werkte onder meer met Ernst Reijseger, Peter Brötzmann, Herb Robertson en Matthias Schubert samen. Tegenwoordig speelt hij bij verschillende groepen: Starvinsky Orkestar, Underkarl, Wurli Trio (met Michiel Braam en Pieter Douma), het Quartetto Pazzo, het kwartet van Jasper le Clercq en de groep Undertone.

De veelzijdige autodidact gitarist Tuinstra houdt van jazz en vrije improvisatie, maar ook van Afrikaanse en Indiase muziek en pop. Hierdoor toerde hij over de hele wereld. In Nederland speelde hij op festivals als Lowlands en Musicmeeting. Mark speelt momenteel in de Nordanians en het trio FaKaTru. Daarnaast speelt hij met de Senegalese zanger Omar Ka, en met het op klassiek/elektronisch/calypso gestoelde dr. Jordan Institute.

Eric Vloeimans - Wild Port of Europe

Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam