Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Enrico Rava & Fred Hersch

Twee genieën kruisen elkaars paden ter gelegenheid van hun duo-album op ECM Records.

Enrico Rava & Fred Hersch

Data
za 23 sep20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Bijzonder duo

De Italiaanse trompettist en flugelhornspeler Enrico Rava en de Amerikaanse pianist Fred Hersch: beiden zulke eigenzinnige individuen dat je ze niet samen op het podium zou verwachten, laat staan in een duo. Overeenkomsten zijn hun beheerste spel en hun zoektocht naar schoonheid in klank. Aanleiding voor dit concert is hun album 'The Song Is You' op ECM Records, waarop zij een hechte eenheid vormen ondanks de vele diverse elementen: eigen werk, standards, een Braziliaans stuk en klassiekers van Thelonious Monk.

Evenwicht

Enrico Rava streeft al vanaf de jaren zestig naar evenwicht tussen melodie en abstractie, tussen traditie en avant-garde en tussen Europese en Amerikaanse invloeden. De koperblazer uit Turijn speelde op historische albums als Steve Lacy’s 'The Forest and the Zoo', Carla Bley’s 'Escalator Over the Hill' en Manfred Schoof’s 'European Echoes'.

Inspiratie

Fred Hersch baarde dit jaar opzien met nog een ander onverwacht duo, met zangeres Esperanza Spalding op het album 'Live at the Village Vanguard'. In de jaren zeventig begon hij in New York in de bands van Lee Konitz en Art Farmer. Dankzij beroemde leerlingen als Brad Mehldau en Ethan Iverson (The Bad Plus) inspireerde hij een hele generatie pianisten.

Enrico Rava & Fred Hersch

Data
za 23 sep20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps