Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Ella Zirina en Tijs Klaassen Kwintet

Rijzende sterren uit de Amsterdamse jazz presenteren hun nieuwe albums. In de afgelopen jaren bouwde het Bimhuis een sterke band op met de jonge musici die hun opwachting maken in dit dubbelconcert. Zo bracht gitarist Ella Zirina haar debuutalbum uit op BIMHUIS Records en presenteert ze nu de opvolger. En de leden van het Tijs Klaassen Kwintet speelden al in diverse samenstellingen op ons podium. Nu komt ook deze band met een nieuw album.

Ella Zirina en Tijs Klaassen Kwintet

Data
vr 31 mei20:30 - 22:20
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Unraveler

Ella Zirina speelt composities van haar nieuwe soloalbum 'Unraveler' op DOX Records. Het album beweegt zich door verschillende sferen en stemmingen. Het verkent texturen en technieken waarmee de grillige schoonheid van de gitaar tot uitdrukking komt. De uit Letland afkomstige gitarist studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en kreeg les van onder anderen Jesse van Ruller en Reinier Baas.

Hechte vriendengroep

Tijs Klaassen is een veelgevraagd bassist in de Nederlandse jazz. Zijn eigen kwintet is in feite een hechte vriendengroep. Ondanks hun jonge leeftijd spelen de leden al bijna tien jaar samen in diverse formaties. Ze voelen zich thuis in de grensgebieden tussen jazz, klassiek, elektronica en vrije improvisatie. Dit voorjaar verschijnt hun nieuwe album 'Adhocism' op ZenneZ Records en Elastic Records.

Ella Zirina en Tijs Klaassen Kwintet

Data
vr 31 mei20:30 - 22:20
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps