Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Eliades Ochoa

Eliades Ochoa, een van de originele leden van de legendarische Buena Vista Social Club®, komt voor een exclusief Nederlands concert met zijn band naar de Grote Zaal! Hij speelt liedjes van zijn nieuwe album Guajiro én klassiekers van de Buena Vista Social Club®.

Eliades Ochoa

Data
zo 1 okt20:15 - 21:45
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Jonge wapen

Eliades Ochoa is wereldwijd bekend en geliefd als een van de oorspronkelijke leden van Buena Vista Social Club®. Hij zong de iconische opener 'Chan Chan' van het - inmiddels klassieke - eerste album van de Buena Vista Social Club®. Toendertijd was Eliades het jonge wapen van de club. Toegegeven, hij was toen reeds vijftig en leidde al 18 jaar de in Cuba beroemde band Cuarteto Patria - maar hij was nog een jongeman vergeleken met legendarische veteranen als Compay Segundo en Ibrahim Ferrer. Legendes die al vóór Ochoa's geboorte de sterren van de hemel speelden. En met wie hij onvergetelijke duetten aanging op klassieke nummers als 'Candela' en het reeds genoemde 'Chan Chan'.

Cubaanse Johnny Cash

Na Buena Vista bracht Ochoa negen albums uit, won hij vier Latin Grammy's en ontving hij een Grammy-nominatie voor 'Afrocubism' (2010). In mei 2023 verscheen zijn nieuwe album Guajiro. Hierop laat de 'Cubaanse Johnny Cash' wederom horen dat hij een unieke stem is met een eigen stijl en geluid. Diep geworteld in de Cubaanse traditie maar met een aantrekkingskracht die tijdloos en universeel is. 'Het is een andere fase in mijn leven dan toen we Buena Vista maakten,' vertelt Ochoa. 'Mensen als Compay en Ibrahim hadden een grote geschiedenis en veel verhalen, en het maken van dat album met hen opende deuren naar de hele wereld. Nu voelt het voor mij als het juiste moment om mijn verhalen te vertellen. Ik zit op de juiste plek en deze liedjes liggen me na aan het hart. Je zou kunnen zeggen dat het mijn getuigschrift is.'

Eliades Ochoa

Data
zo 1 okt20:15 - 21:45
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps