Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Een levensreis in muziek

Van Italië naar Engeland en weer terug: in een van zijn persoonlijkste concertprogramma’s ooit gaat de gevierde zanger en verhalenverteller Marco Beasley op zoek naar zijn eigen muzikale roots. Metgezel in dit muzikale avontuur is snarentovenaar Stefano Rocco, met wie Beasley al tijdens zijn studententijd in Bologna musiceerde. Tijdens een levensreis in muziek zie je Marco Beasley & Stefano Rocco en krijg je een college Jan Van den Bossche. Dit alles is te zien en te horen in Muziekgebouw aan 't IJ.

Een levensreis in muziek

Speeldata
woensdag 24 mei 2023 om 20:15
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

Persoonlijke zoektocht naar muzikale roots

De muzikale tocht strekt van de zanger en renaissancecomponist Pierre Guédron tot singer-songwriter Nick Drake, met tussenstops bij componisten als Claudio Monteverdi en Henry Purcell. Kaarten voor deze muzikale zoektocht koop je via deze link.

Zangvogels uit vervlogen tijden

Om 19.00 uur / College oude muziek door Jan Van den Bossche.

Met zijn unieke stemgebruik is Marco Beasley een buitenbeentje in de oude muziek. Maar wat weten we eigenlijk over het zingen in voorbije eeuwen? Voor de instrumentale muziek hebben we nog de oude instrumenten als getuigen. Maar hoe zat het met de stem? Klonk een sopraan hetzelfde in de 18e eeuw als in de 21e? En klonk zij – of was het soms hij? – dan eerder als Emma Kirkby of als Cecilia Bartoli? En hoe zat het precies met de castraten, de alten, de contratenoren, de jongensknapen? Deze lezing wordt een bestiarium van de zangvogels uit vervlogen tijden.

Een levensreis in muziek

Speeldata
woensdag 24 mei 2023 om 20:15
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam