Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Eddy Veldman Quartet speelt Paramaribop

Een unieke mix van jazz, traditionele Surinaamse kaseko ritmes en Amerikaanse bepop; kom genieten van swingende Paramaribop met het Eddy Veldman Quartet!

Eddy Veldman Quartet speelt Paramaribop

Data
do 27 jun20:00 - 21:00
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091 DB Amsterdam
Toon in Google Maps

Eddy Veldman Quartet plays Paramaribop

Eddy Veldman, geboren op 5 oktober 1951 te Paramaribo, is in het bezit van een gigantische staat van dienst. Hij staat met name bekend om zijn dynamische, creatieve en fantasierijke drumspel, en speelt verder nog vibrafoon en gitaar. Daarnaast is hij een uiterst gedreven professional, een entertainer en een inspirator voor vele andere drummers. Hij is onder andere een van de oprichters van Surinam Music Ensemble begin jaren 80, dat zich onderscheidde met een unieke mix van jazz, traditionele Surinaamse kaseko ritmes en Amerikaanse bepop; Paramaribop.

"Veldmans werk op de drums is van hoog niveau, een mening gedeeld door de vele artiesten uit verschillende disciplines waar hij mee optreedt" (de Volkskrant).

Vandaag de dag is Eddy Veldman een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant met een intrigerende en zeer gevarieerde discografie. Ook doceert hij al meer dan twee decennia lang slagwerk aan de Muziekschool Amsterdam en zijn eigen Eddy Veldman Drum Academy (EVDA). Daarnaast leidt hij verschillende jam-sessies en neemt hij deel aan tal van zeer uiteenlopende muzikale projecten. Verder tourt hij nog regelmatig met verschillende formaties in binnen- en buitenland.

Smakelijk genieten met Pom, Pastei & Paramaribop

Peggy Burke staat in de keuken en maakt special voor de Keti Koti maand elke week een afwisselend Surinaamse special. Met als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei op de laatste donderdag van de maand! Koop een combikaartje voor het Concert + Pom & Pastei of reserveer direct bij Peggy.

Plein Theater maand voor Keti Koti

De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag.

Het Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staat in het bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom organiseren ze in de maand juni diverse activiteiten rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse.

Eddy Veldman Quartet speelt Paramaribop

Data
do 27 jun20:00 - 21:00
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091 DB Amsterdam
Toon in Google Maps