Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Dutch Mountain Tribe & Fabian Dudek – Almost

Tijdens het festival Red Light Jazz zullen een Nederlandse en een Duitse band elkaars pad kruisen op het podium van het Bimhuis. Dwaal door het Europese jazzlandschap met twee visionaire bands in uitwisseling met Stadtgarten Keulen.

Dutch Mountain Tribe & Fabian Dudek – Almost

Data
za 8 jun20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Dutch Mountain Tribe

Dutch Mountain Tribe is weliswaar gevestigd in Nederland, maar omvat vijf nationaliteiten. En de Duitse saxofonist Fabian Dudek kijkt ook over de grenzen met zijn band. Dutch Mountain Tribe spint een weefsel van eigenzinnige melodieën, bedwelmende ritmes en vurige improvisaties. Het lijken wel volksliederen uit een mythisch Nederlands berglandschap, ingekleurd door een arsenaal aan percussie-instrumenten, fluiten, doedelzakken en andere voorwerpen uit de immense collectie van bandleider Koen Boeijinga. Deze veelzijdige blazer en componist stelde een zevenkoppige groep samen met zowel jonge als gevestigde musici.

Fabian Dudek

Voor Fabian Dudek dient muziek als vertrekpunt richting pure extase. Zijn composities zijn niet vast te pinnen op een genre. Daarmee neemt hij een voorbeeld aan jazzavonturier Ambrose Akinmusire, maar zijn saxofoonspel laat ook invloeden horen van funklegende Maceo Parker. Hij werkte samen met klassieke musici en popartiesten en was lid van het prestigieuze Bundesjazzorchester. Een opvallende rol in zijn band is weggelegd voor zingende bassist Ruth Goller uit Londen, die eerder samenwerkte met Paul McCartney en Marc Ribot.

Dutch Mountain Tribe & Fabian Dudek – Almost

Data
za 8 jun20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps