Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Douwe Eisenga

Na een prachtig optreden in Piano Nights in 2022 keert componist en pianist Douwe Eisenga terug naar Het Concertgebouw! En voor een speciale gelegenheid: vanavond presenteert hij live zijn nieuwe album For Mattia - The Complete Recordings.

Douwe Eisenga

Data
za 28 sep19:30 - 20:30
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Douwe Eisenga

Pianist en componist Douwe Eisenga schrijft sprankelende muziek voor sprankelende geesten, een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Met zijn stuk For Mattia is hij inmiddels een gevestigde waarde in de Klassieke Top 400 van Radio 4. Douwe Eisenga maakt eerlijke, down-to-earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar.

For Mattia - The Complete Recordings

In het voorjaar van 2019 bracht Douwe het - inmiddels uitverkochte - album For Mattia uit. Een album dat lyrisch werd ontvangen. 'Een meesterwerk', aldus VPRO 3voor12. Voor dit album nam Douwe destijds zestien stukken op, waarvan er negen op het album terechtkwamen. Nu, vijf jaar later, verschijnen voor het eerst de overige zeven composities, aangevuld met alternatieve versies, een remix van Pim van de Werken en de single waar het allemaal mee begon. Dit album, For Matthia - The Complete Recordings, presenteert Douwe Eisenga vanavond in de Koorzaal!

Douwe Eisenga

Data
za 28 sep19:30 - 20:30
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam