Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

De Versierders - Eddy Hoorenman en Huub Eikenboom

Dat ras-muzikant accordeonist Eddy Hoorenman nog steeds ‘n fan van Johnny Meyer is, steekt hij niet onder stoelen of banken. Zijn vingervlugheid, muzikale improvisaties en swingende invulling doen sterk aan Johnny Meyer denken. Eddy Hoorenman speelt samen met “Limburger” Huub Eikenboom op drums. Een ijzersterke combinatie! Ad rem, vrolijk, muzikaal, teksten met ‘n knipoog en inspelend op iedere situatie is dit duo inmiddels al net zo bekend als het Rembrandtplein zelf. Virtuoze muziek: Double Dutch òf jazzy. Swingend internationaal…

De Versierders - Eddy Hoorenman en Huub Eikenboom

Speeldata
zondag 11 juni 2023 om 15:00
Locatie
Theater de Roode Bioscoop
Haarlemmerplein 7
1013 HP Amsterdam

Amsterdams met ’n swingende touch!

Het duo, bestaande uit de 2 rasmuzikanten Eddy Hoorenman en Huub Eikenboom, staat garant voor 100% gezelligheid.

Huub Eikenboom : In de jaren ’70 besloot Limburger Huub naar Amsterdam te gaan en daar werkte hij de eerste jaren in Restaurant “Dubois” . Daar leerde Huub onder andere ook Johnny Jordaan ,Tante Leen, Willy Alberti en Imca Marina kennen. Helaas brandde de zaak begin 1982 af en Huub werd gevraagd om in “The Shorts of London” op het Rembrandtplein te komen spelen. 15 jaar heeft Huub samen met Eddy Hoorenman aldaar gespeeld en vormde samen met Manke Nelis het trio dat landelijke bekendheid kreeg met de hits: Kleine Jodeljongen, Laat de hele boel maar waaien, e.v.a.

Eddy Hoorenman : Op zesjarige leeftijd kreeg hij van opa een accordeon cadeau en deze leerde hem zelf de eerste akkoorden. Via een Amsterdamse muziekschool accordeonclub en privé-les zat Eddy al jong in het vak. Tijdens een optreden in een café ontmoette hij zijn grote idool, accordeonist Johnny Meijer. Tussen beide heren ontstond een vriendschappelijk contact. Johnny speelde ’s avonds in de San Remobar in Amsterdam. Op een avond moest hij verstek laten gaan om een gouden plaat met de “Dutch Swing College Band” in ontvangst te nemen. Hij vroeg aan Eddy hem deze avond te vervangen en Eddy speelde de hele avond accordeon in de bar van Johnny Meijer. Het was 1974 en dat was de eerste keer dat Eddy samen met bassist/zanger Manke Nelis speelde.

Presentatie: Dick en Kitty van der Geld met medewerking van ’t Rembrandt-duo.

De Versierders - Eddy Hoorenman en Huub Eikenboom

Speeldata
zondag 11 juni 2023 om 15:00
Locatie
Theater de Roode Bioscoop
Haarlemmerplein 7
1013 HP Amsterdam