Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

De Bösendorfer Series | Lestari Scholtes speelt 'Children's Corner'

Children’s Corner, de naam zegt het al, een programma met heerlijke muziek vol kinderlijke onschuld. Lestari Scholtes titelde dit programma naar het gelijknamige stuk van Debussy, dat hij opdroeg zijn eigen dochtertje Chouchou. De zes delen zitten vol humor en swingende muziek, maar raken ook af en toe een gevoelige snaar. Dit programma is onderdeel van de Bösendorfer Series. Een serie intieme pianorecitals in De Waalse Kerk, waarin negen toppianisten schitteren achter de prachtige Bösendorfer Imperial Grand vleugel.

De Bösendorfer Series | Lestari Scholtes speelt 'Children's Corner'

Data
do 11 apr20:15 - 22:00
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps

In iedere volwassene nog schuilt soms een kind

We horen eerst Mozarts variaties op het bekende kinderliedje dat wij kennen als Altijd is Kortjakje Ziek en twee werken van Chopin, waaronder de bekende Minutenwals. Na de pauze horen we Schumanns zeer geliefde Kinderszenen, zelfs een componist van het kaliber van Schumann, liet zich inspireren door kinderen. Lestari eindigt de avond met de op volksmuziek geïnspireerde Dumka van Tsjaikovski, een prachtig staaltje pianistisch vuurwerk.

Over Lestari Scholtes

Lestari Scholtes (1984) geeft concerten in binnen- en buitenland, zowel solistisch, als met haar ensembles Pianoduo Scholtes & Janssens en Trio 258. Lestari begon op zevenjarige leeftijd met pianoles en studeerde bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam (bachelor en master). Zij is regelmatig jurylid bij (inter)nationale concoursen en gaf vele masterclasses wereldwijd. Ook als kamermusicus is Lestari erg actief: sinds 2003 vormt ze samen met Gwylim Janssens het Pianoduo Scholtes & Janssens. Het duo won meer dan een dozijn (inter)nationale prijzen, waaronder het Vriendenkrans Concours, en bracht drie cd’s uit. Sinds 2015 speelt Lestari met Eduardo Paredes Crespo (viool) en Leonard Besseling (cello) in Trio 258, wiens debuutalbum lovend werd ontvangen door de (inter)nationale pers.

Naast haar pianistische carrière is Lestari artistiek leider van de serie Vrienden van de Kamermuziek te Amsterdam. Ook is zij sinds 2013 samen met Gwylim Janssens artistiek leider van het Pianoduo Festival Amsterdam. In de periode 2018-2021 was Lestari hoofdprogrammeur van het Grachtenfestival. Momenteel programmeert ze onder meer de klassieke concerten van het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam. Daarnaast is zij hoofdvakdocent piano aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, waar zij lesgeeft aan de jong talentklas en vooropleiding.

Programma

W.A. Mozart (1756-1791) - 12 variaties op 'Ah! Vous dirai-je, Maman', K.265/300e

F. Chopin (1810-1849) - Nocturne in cis mineur nr. 20

F. Chopin (1810-1849) - Minutenwals, op. 64 nr. 1

C. Debussy (1862-1918) - Children's Corner

- pauze -

R. Schumann (1810-1856) - Kinderszenen, op. 15

P.I. Tchaikovski (1840-1893) – Dumka, op. 59

 

De Bösendorfer Series | Lestari Scholtes speelt 'Children's Corner'

Data
do 11 apr20:15 - 22:00
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps