Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Daria van den Bercken verkent de betekenis van de natuur

In het voorjaar van 2022 brengt Daria het unaniem uitmuntend ontvangen album Human: Nature, an Imaginary Suite uit. Met dit intense programma verkent ze de betekenis van de natuur voor verschillende componisten en sluit ze de Bösendorfer Series van dit seizoen op spectaculaire wijze af.

Daria van den Bercken verkent de betekenis van de natuur

Speeldata
donderdag 15 juni 2023 om 20:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam

Van den Bercken

laat Rachmaninovs Seringen bloeien en de piano schittert als een diamant in Debussy’s Reflets dans l’eau. Liszt schreef in de kantlijn van zijn partituur van de peinzende Vallée d’Obermann: ‘Wat verwacht ik van de natuur?’ Deze vraag uit de 19e eeuw staat haaks op het zinderende en voortstuwende proteststuk Winnsboro Cotton Mill Blues van de onlangs overleden Frederic Rzewski, waarin de industrie van South-Carolina in de jaren ‘30 wordt verklankt. Geschreven in 1979, is dit werk is momenteel actueler dan ooit.

De Nederlands-Russische pianist Daria van den Bercken wordt geroemd om haar frisse manier van pianomuziek tot leven brengen. Ze studeerde aan de Indiana University Jacobs School of Music en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert. In 2006 en 2008 wint ze de Dutch Classical Talent Award en in 2012 de prestigieuze Amsterdamse Kunstprijs.

Daria bespeelt het hele spectrum van het pianorepertoire, als soliste in internationale concertzalen, op grote festivals en in de kamermuziek. Haar passie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en verleiden, zowel klassieke muziekliefhebbers als nieuw publiek. In 2016 richt ze de Keys to Music Foundation op waarmee ze via artistieke en educatieve projecten een nieuw publiek voor klassieke muziek bereikt. Het nieuwste project is de Piano Biënnale, een internationaal piano- en muziekfestival in Nederland dat ondanks de corona-epidemie zijn eerste editie beleefde in 2021. Het is wereldwijd het eerste pianofestival waarin verschillende kunstvormen samenwerken in unieke producties met de piano als kern.

Programma

Joseph Haydn - Sonate in g-klein Hob XVI:44

François Couperin - Les lis Naissants - Les Roseaux

Ludwig van Beethoven - Sonata no. 17 in d minor op. 31 no. 2 'Der Sturm'

Sergej Rachmaninoff - Lilacs op. 21 no.5

Claude Debussy - Images I: Reflets dans l’eau, Préludes II: Feuilles Mortes

Franz Liszt - Années de Pèlerinage II: Eglogue, Années de Pèlerinage I: Vallée d’Obermann

Frederic Rzewski - Winnsboro Cotton Mill Blues

Over de Bösendorfer Series

De Bösendorfer Series is een serie intieme pianorecitals in De Waalse Kerk, waarin negen toppianisten schitteren achter de prachtige Bösendorfer Imperial Grand vleugel. Meer informatie over seizoen '23-'24 van de Bösendorfer Series kunt u tegen het einde van seizoen '22-'23 vinden op onze website.

Daria van den Bercken verkent de betekenis van de natuur

Speeldata
donderdag 15 juni 2023 om 20:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam