Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Coal Harbour - Kafkaësk

In juni 2024 is het 100 jaar geleden dat schrijver Franz Kafka op jonge leeftijd overleed. In Kafkaësk neemt de Rotterdamse band Coal Harbour zijn literatuur als inspiratiebron voor nieuwe muziek.

Coal Harbour - Kafkaësk

Data
do 20 jun20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Franz Kafka

Franz Kafka is een van de meest fascinerende en invloedrijke schrijvers van de twintigste eeuw. Zijn werk, vaak omschreven als absurdistisch en surrealistisch, heeft diepgaande invloed gehad op de literatuur en filosofie. Kafka’s werk is ook nu nog uiterst relevant. Veel van zijn thema’s, zoals vervreemding en ontmenselijking, zijn altijd urgent gebleven. Met hun nieuwe muziek neemt Coal Harbour je mee naar de belevingswereld van de Tsjechische schrijver en worden er parallellen gelegd tussen de visie van Kafka en onze huidige tijd.

Randen opzoeken

Het uit 11 musici bestaande Coal Harbour zoekt de randen op tussen hedendaagse klassieke muziek en jazz. Kafkaësk is de opvolger van het uitstekend ontvangen FEEDFORWARD, waarmee het collectief in 2022 toerde langs podia en festivals door heel het land. Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Cultuurfonds, Norma Fonds.

Coal Harbour - Kafkaësk

Data
do 20 jun20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps