Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Club Kazoo #2: Ralph de Jongh

In het sfeervolle Tolhuis in Amsterdam Noord is door een aantal mensen belangeloos een nieuwe live muziek-club gestart: Club Kazoo. Een club van en voor muziekliefhebbers die de populaire muziek in al haar vormen (pop, jazz, soul, wereld, alternative) een warm hart toedraagt. Op donderdag 20 april zal gitarist / zanger Ralph de Jongh met zijn band het Tolhuis omtoveren in een een dampende bluesbar. Het voorprogramma wordt verzorgd door Peace Frog met jazz wonderkind Wiel Holtman, bassist Ralph Brink en drummer Jan Holtman.

Club Kazoo #2: Ralph de Jongh

Speeldata
donderdag 20 april 2023 om 20:00
Locatie
Tolhuis
Buiksloterweg 7
1031 CC Amsterdam

Ralph de Jong

Met Ralph de Jongh heeft Club Kazoo een grootheid binnen gehaald. In de muziekpers wordt hij ‘een bluesartiest van absolute wereldklasse’ en ‘een van de beste songwriters’ genoemd. Harry Muskee ontmoette Ralph in 2004 en schreef een aanbevelingsbrief: ‘(…) Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet. Een muzikant die kiest voor een stuk blues-cultuur in de vorm van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters.’

Ralph de Jongh legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn optredens. Een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin je kan wegdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Jagger. Als je in 2011 wordt uitgenodigd door de Robert Johnson Foundation om twee optredens te doen voor het 100 jarig Robert Johnson jubileum, dan ben je een grote. Zet je schrap voor een unieke, zinderende bluesavond. Niet te missen.

Locatie Buiksloterweg 7 in Amsterdam Noord

Club Kazoo #2: Ralph de Jongh

Speeldata
donderdag 20 april 2023 om 20:00
Locatie
Tolhuis
Buiksloterweg 7
1031 CC Amsterdam