Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Close-up: Roaring Twenties

In de opwindende jaren na de Eerste Wereldoorlog leek het even alsof er een nieuwe tijd van voorspoed en vrede was aangebroken. Musici van het Concertgebouworkest en sopraan Laetitia Gerards doen de opwindende tijd van een eeuw geleden herleven, toen avant-garde, jazz en cabaret samenkwamen.

Close-up: Roaring Twenties

Data
zo 21 apr14:15 - 16:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Roaring Twenties

In de opwindende jaren na de Eerste Wereldoorlog leek het even alsof er een nieuwe tijd van voorspoed en vrede was aangebroken. De componisten op dit programma waren idealisten die zich inzetten voor de culturele verheffing van ‘de gewone mens’. Bij Kurt Weill en Hanns Eisler kwamen avant-garde, jazz en cabaret samen. Erwin Schulhoff vertaalde zijn politieke ideeën in een monumentale, vernieuwende stijl. Paul Hindemith schreef veel muziek voor amateurs. Vanaf 1933 werden zij allen beschouwd als staatsvijanden van nazi-Duitsland; wie niet vluchtte (Weill, Eisler, Hindemith) vond de dood in een concentratiekamp (Schulhoff).

Close-up

In de kamermuziekserie Close-up spelen musici van het Concertgebouworkest zelf samengestelde programma’s in de Kleine Zaal. Het zijn stuk voor stuk bijzondere eenmalige concerten, die nergens anders te horen zijn. Dé manier om de individuele kwaliteiten van de orkestmusici te ervaren! De intieme concerten worden georganiseerd door de Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Close-up: Roaring Twenties

Data
zo 21 apr14:15 - 16:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps