Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Chimaera

Het Bimhuis is vereerd om als eerste podium ter wereld het volledige zeventallige ensemble Chimaera te verwelkomen, geroemd om het gelijknamige album vol atmosferische, voortdurend van vorm veranderende improvisaties. Pianist Sylvie Courvoisier leidt het Europees-Amerikaanse formatie. Opvallende namen hierin zijn Wadada Leo Smith, meestertrompettist uit de avant-garde van Chicago, en Christian Fennesz, de invloedrijke geluidskunstenaar op gitaar en elektronica uit Wenen.

Chimaera

Data
za 13 jul20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Musici

Met haar composities legde Sylvie Courvoisier de basis voor het wonderlijke, enerzijds meditatieve en anderzijds telkens van klankkleur en textuur verspringende album. Een belangrijke inspiratiebron was de kunst van Odilon Redon, die met zijn Symbolistische schilderijen een kleurrijke, hallucinerende droomwereld verbeeldde en hiermee vorm wilde geven aan ongrijpbare, onzichtbare fenomenen.

Voor deze internationale première bestaat het ensemble verder uit Nate Wooley op trompet, Drew Gress op contrabas, Kenny Wollesen op vibrafoon en percussie en Nasheet Waits op drums. Dit concert is een samenwerking met het North Sea Jazz Festival.

‘Sommige pianisten benaderen hun instrument alsof het een kathedraal is… voor Sylvie Courvoisier is het een speeltuin’ (Kevin Whitehead, NPR).

Chimaera

Data
za 13 jul20:30 - 22:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps