Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Chad Lawson

Chad Lawson's intieme pianowerken onversterkt in de intieme Kleine Zaal: een perfecte combinatie. In het solowerk van Chad Lawson komen de vrijheid van jazz-improvisatie en de klankwereld van klassieke muziek samen. Het resultaat is relaxed, zeg maar gerust meditatief. Een moment van rust in een alsmaar versnellende wereld.

Chad Lawson

Speeldata
vrijdag 14 april 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam

Chad Lawson

De introspectieve, meditatieve werken van de Amerikaanse pianist en componist Chad Lawson laten je even stilstaan in deze alsmaar versnellende wereld. Muziek voor de geest, het lichaam en de ziel. Dat zijn klankwereld de tijdgeest aanvoelt, bewijzen de miljoenen maandelijkse luisteraars op Spotify. Die genieten van geïmproviseerde stukken (zoals Song of Prayer), werken naar composities van klassieke componisten (de albums The Chopin Variations en Bach Interpreted) of bewerkingen van moderne krakers (Billie Eilish' when the party's over). Lawson is er de persoon niet naar om zich te beperken tot een stijl of genre. Deze avond brengt Chad Lawson zijn intieme pianowerken akoestisch in de intieme Kleine Zaal. Een perfecte combinatie!

breathe en Calm it Down

Chad Lawsons nieuwste album is breathe. Een dubbelalbum vol rustgevende melodieën die de luisteraar verleiden tot bedachtzame momenten van opbloeiende hoop. Muziek om de geest te herijken en stress weg te spoelen. Op breathe verkent Lawson de helende krachten van muziek terwijl hij zijn luisteraars met warme, kalmerende klanken omhelst. Chad Lawson beperkt zich overigens niet enkel tot de piano, zijn podcast over 'mental wellness' Calm it Down werd al meer dan 600.000 keer beluisterd.

Chad Lawson

Speeldata
vrijdag 14 april 2023 om 20:15
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam