Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Cengiz Özkan - Mystiek Productions

Özkans muziek is stevig verankerd in de Anatolische folklore-tradities, maar hij is ook een vernieuwer. Enerzijds nam hij een cd op met de Turkse volksmuziekzanger Muharrem Temiz, in 2001, anderzijds, in 2018, ook met de meer rock-achtige zanger Hakan Altun. Hij componeerde geregeld muziek voor films en televisieseries, waarvan het Turkse publiek hem goed kent. En hij was zelfs werkzaam als acteur, in de rol van een zanger in de misdaadserie Pusat. De meester van de melancholie treedt op in het Meervaart Theater.

Cengiz Özkan - Mystiek Productions

Speeldata
donderdag 18 mei 2023 om 20:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam

Mystiek Productions

Tijdens dit concert komt de Turkse muzikant Cengiz Özkan met een ensemble van eminente instrumentale begeleiders. Özkan specialiseerde zich op de saz en kreeg zijn eerste bekendheid toen hij, net nadat het Turkse kolonelsregime was verdreven, in 1989 voor de Turkse radio ging werken. Sindsdien bouwde hij in eigen land en internationaal een indrukwekkende carrière op, met spraakmakende albums als Kırmızı Buğday, Rood graan (1997), Ah Istanbul (2000) en In Saklarım Gözümde Güzelliğin, Ik houd je schoonheid in mijn ogen (2003). 

Wat is Masters of Anatolia?

Masters of Anatolia is een nieuw festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met acht vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, wordt de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland gehaald. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen.

Cengiz Özkan - Mystiek Productions

Speeldata
donderdag 18 mei 2023 om 20:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam