Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Canto Ostinato - The Vocal Experience

Hoor de ruimte en zie de klank in deze koorversie van Simeon ten Holts meesterwerk. Wat voelt er dichterbij dan het geluid en de expressie van de menselijke stem? PA’dam brengt je de koorpremière van Canto Ostinato door maar liefst 16 zangers. Alle mogelijkheden van de stem worden maximaal benut voor deze minimal music. De bijzondere klankwereld wordt verrijkt met het warme geluid van marimba’s, harp en contrabas. Te horen in de Dominicuskerk.

Canto Ostinato - The Vocal Experience

Data
zondag 18 juni 2023 om 21:15

Indrukwekkende vertaling

Muzikale lijnen worden versterkt door expressieve bewegingen van de zangers, vanuit wisselende posities in de ruimte. Videoprojecties vergroten of verkleinen, vertragen of versnellen hun bewegingen. Laat je ogen meedansen op deze twee versies van de werkelijkheid; een indrukwekkende vertaling van het ongrijpbare karakter van Canto Ostinato.

Zet de tijd stil

Simeon Ten Holts meesterwerk kent al een lange succesgeschiedenis. De aanhoudende, langzaam veranderende muziek leidt tot een gevoel van eindeloosheid, een trance met ook zeer opzwepende ritmische momenten. Onderga de koorversie met de zangers van PA’dam onder leiding van Maria van Nieukerken.

Canto Ostinato - The Vocal Experience

Data
zondag 18 juni 2023 om 21:15