Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Caetano Veloso - Meu Coco

Dit concert heeft helaas een wachtlijst. De Braziliaanse componist en zanger Caetano Veloso speelt in Carré naast zijn hits ook zijn nieuwste album 'Meu Coco'. Veloso’s doorwinterde stem, fantastische liveband en Braziliaanse klanken zorgen ongetwijfeld voor een heerlijke Indian Summer.

Caetano Veloso - Meu Coco

Data
maandag 18 september 2023 om 20:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
toon in Google Maps

Over Caetano Veloso

Veloso is wellicht de populairste en meest invloedrijke componist en zanger uit Brazilië. Eind jaren 60 vluchtte hij, net zoals boezemvriend Gilberto Gil, naar Londen. Deze twee uithangborden van het immens populaire Tropicalismo traden vaak samen op. Met hun mix van avant-garde en een meer traditionele Braziliaanse sound drukten ze een onuitwisbare stempel op de Europese en Zuid-Amerikaanse muziek. Vanaf de jaren 80 stijgt Veloso’s populariteit ook buiten Brazilië. In 2004 brengt de Braziliaan “A Foreign Sound” uit, zijn eerste volledig Engelstalige album, met covers en nieuwe interpretaties van onder andere Cole Porter, Bob Dylan en Nirvana. Veloso is een icoon in de muziekwereld. Sommigen beschouwen hem zelfs als een van de beste songwriters van de 20e eeuw, vergeleken met namen als Bob Dylan, Bob Marley, John Lennon en Paul McCartney. Naast meer dan vijftig solo- en live albums (waaronder Live at Carnegie Hall met David Byrne van Talking Heads), componeert hij ook vaak filmmuziek zoals voor “Hable con Ella” van Pedro Almodovar of “Frida” van Julie Taylor. Gedurende z’n lange carrière sleepte hij tal van prijzen in de wacht, waaronder dertien (Latin) Grammy Awards en twee Grammy Awards voor ‘Beste Album Wereldmuziek’.

Meu Coco

Na bijna een decennia vol ongeduld wachten, bracht Caetano Veloso in 2021 zijn gloednieuwe album 'Meu Coco' uit. Hierin gunt hij ons een blik in zijn hart én hoofd en laat hij zien hoe zijn brein werkt tijdens het creëren van nummers. 'Het is negen jaar geleden dat ik voor het laatst een album met nieuwe nummers heb uitgebracht. Eind 2019 was er dan het verlangen om solo nieuw materiaal op te nemen. Het begon met een gitaarritme dat, indien uitgevoerd zoals ik droomde, zou klinken voor elk publiek waar ook ter wereld. Het lied 'Meu Coco' is daarvan het resultaat', aldus Caetano Veloso. De muzikale legende heeft de reputatie om de zomer met zich mee te brengen en iedereen te laten bewegen.

Caetano Veloso - Meu Coco

Data
maandag 18 september 2023 om 20:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
toon in Google Maps