Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Brahms’ Klarinetkwintet met Jelmer de Moed

De serie Jonge Nederlanders presenteert talent van eigen bodem. De avontuurlijke klarinettist Jelmer de Moed brengt een hommage aan de romantiek en duikt met muzikale vrienden in het Klarinetkwintet van Brahms. Ook Rihm en Berg staan op de lessenaar, en een kersvers werk van Mathilde Wantenaar.

Brahms’ Klarinetkwintet met Jelmer de Moed

Data
vr 24 mei20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Hemelbestormers

Dit concert is onderdeel van Hemelbestormers. In Hemelbestormers ontvangen we dé nieuwe generatie aanstormende topmusici, elk met een unieke frisse blik op muziek. Met baanbrekende plannen blazen deze musici op eigen wijze nieuw leven in muziek van eeuwenoud tot hedendaags. Zo schuwen de Hemelbestormers niet om nieuwe wegen in te slaan en verrassende concerten te presenteren. Dit zijn de concerten waarvan je later kunt zeggen, ik was erbij!

Jelmer de Moed

In een prachtprogramma, dat begint en eindigt met Brahms, laat de avontuurlijke klarinettist Jelmer de Moed zien waartoe zijn instrument in staat is. De lyrische lijnen van Brahms, Bergs vernieuwende handschrift en de virtuoze noten van Rihm dagen musicus en luisteraar uit. Mathilde Wantenaar, generatiegenoot van de klarinettist, levert een gloednieuwe compositie af. Graag experimenteert Jelmer de Moed met de vorm en de theatrale beleving op het podium, en hij houdt van interdisciplinaire samenwerkingen. Dat belooft wat!

Jonge Nederlanders

De serie Jonge Nederlanders presenteert talent van eigen bodem. De musici, die hun opwachting maken in de Kleine Zaal, voeren werken uit die hun na aan het hart liggen, noten die niet alleen de spelers maar ook de oren van de luisteraars uitdagen. Naast de grootste composities uit het repertoire klinken er bewerkingen. Uit alle stijlperiodes, van de barok en de romantiek tot de actualiteit, krijgt u muziek te horen. De Jonge Nederlanders geven acte de présence in spannende en gevarieerde programma’s.

Brahms’ Klarinetkwintet met Jelmer de Moed

Data
vr 24 mei20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps