Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Bösendorfer Series| Nathalia Milstein met Rachmaninovs Études-Tableaux

De Waalse Kerk heeft het Franse toptalent Nathalia Milstein in huis gehaald. Zij begint deze avond met werken uit haar thuisland Frankrijk. Je kunt een aantal klavierwerken van Rameau, wiens baanbrekende essays ten grondslag liggen aan de muziektheorie en pianotechniek van vandaag de dag. Fauré's Thème et variations met zijn verrassende einde wordt gezien als een van zijn beste stukken voor piano solo. Met de kleurrijke klanken van Debussy’s geliefde Images en diens hommage aan Rameau is de cirkel rond en gaan je dromend de pauze in.

Bösendorfer Series| Nathalia Milstein met Rachmaninovs Études-Tableaux

Data
do 14 dec20:15 - 22:30
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps

Een toetssteen voor elke pianist

Ga er na de pauze vooral even goed voor zitten, want met de complete Études-Tableaux op. 39 van Rachmaninov vliegen de noten jou om de oren. Rachmaninov bouwde met zijn zelfbedachte term voort op de traditie concertetudes van Chopin en Liszt en de werken vormen een indrukwekkende toetssteen voor elke pianist.

Als fervent kamermuziekspeler speelt Nathalia ook regelmatig samen met gerenommeerde musici op internationale kamermuziekfestivals. Met het Prazak Quartet nam ze muziek op van Smetana en sinds enkele jaren speelt ze als duo met haar zus, violiste Maria Milstein.

Naast een druk concertschema hebben ze ook samen twee albums opgenomen - "La Sonate de Vinteuil" (2017) en "Ravel Voyageur" (2019) - beide op het Franse label Mirare, geprezen door internationale critici.

Over Nathalia Milstein

Geboren in Lyon en groeide Nathalia op in een familie van musici. Haar eerste pianolessen kreeg ze van haar vader, Serguei Milstein, bij wie ze in 2009 ook ging studeren aan het conservatorium van Genève. Ze vervolgde haar studie bij Nelson Goerner en András Schiff en rondde haar bachelor- en masteropleiding cum laude af. Onder haar mentoren treffen we ook Daniel Barenboim, Menahem Pressler en Jan Wijn.

Met het winnen van de Dublin International Piano Competition lanceerde Nathalia Milstein (1995) in 2015 haar internationale carrière. Inmiddels geeft ze recitals in zalen en op festivals door heel Europa. In 2018 verscheen Nathalia’s debuut solo-cd (Mirare) met werken van Prokofjev en Ravel. Haar tweede album “Visions Fugitives” rond Prokofjev cyclus, aangevuld met werken van Bartók, Liszt, Chopin en Arzoumanov, werd lovend ontvangen door de pers.

Programma

J.P. Rameau (1683-1764) - Diverse werken

G. Fauré (1845-1924) - Thème et variations, op. 73

C. Debussy (1862-1918) - Images boek 1

S. Rachmaninov (1873-1943) - Études-Tableaux, op. 39

Over de Bösendorfer Series

De Bösendorfer Series is een serie intieme pianorecitals in De Waalse Kerk, waarin negen toppianisten schitteren achter de prachtige Bösendorfer Imperial Grand vleugel. Dit seizoen verwelkomen wij verder nog: Frank Braley (18 jan), Duo Pleyel (15 feb), Ralph van Raat (21 mrt), Lestari Scholtes (11 apr) en Marietta Petkova (9 mei).

Bösendorfer Series| Nathalia Milstein met Rachmaninovs Études-Tableaux

Data
do 14 dec20:15 - 22:30
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
toon in Google Maps