Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Blokfluitenensembles uit Noorwegen

Een gratis lunchconcert gegeven door Blokfuit-ensembles in de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam.

Gratis entree

Blokfluitenensembles uit Noorwegen

Data
di 25 jun13:00 - 14:00
Locatie
De Engelse Kerk
Begijnhof 48
1012 WV Amsterdam
Toon in Google Maps

Blokfluitensembles

Deze twee Blokfluitensembles uit Noorwegen begonnen op de Uranienborg en St.Sunniva school in 1989, met het doel om met de blokfluit te werken als een volwaardig en serieus solo- en ensemble-instrument.

Leiders en dirigenten: Johan Nicolai Mohn en Svein Egil Skotte.

Inclusief beginners en aspiranten zijn er momenteel ruim 150 spelers in de twee teams van 6 tot 26 jaar.

Naast het traditionele klassieke repertoire van de blokfluit krijgen de studenten ook training in verschillende soorten volksmuziek, zoals Noors, Iers en Latijns-Amerikaans. De ensembles toerden door Engeland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Schotland, Ierland, Tsjechië, Oostenrijk en de VS en namen deel aan het Oslo International Chamber Music Festival. Het ensemble werd geselecteerd om te spelen op het concert van de Nobelprijswinnaar in het stadhuis van Oslo 2007 en nam jarenlang deel aan de producties van Pollicino van Hans Werner Henze en Cinderella van Peter Maxwell Davies bij de Noorse Opera in Oslo.

De ensembles voeren al jaren het project "Young Barok" uit in samenwerking met strijkers van Barratt Due en professionele muzikanten van "Barokkanerne". Ook heeft het ensemble in samenwerking met professionele jazzmuzikanten een spannend jazzproject uitgevoerd met bigbandmuziek voor blokfluitorkest en in 2015 een soortgelijk project met volksmuziek uit de Balkan. In het najaar van 2018 speelde het ensemble opnieuw in de Noorse Opera en nam deel aan het Scandinavische project "Viking Barok".

GRATIS toegang!

Gratis entree

Blokfluitenensembles uit Noorwegen

Data
di 25 jun13:00 - 14:00
Locatie
De Engelse Kerk
Begijnhof 48
1012 WV Amsterdam
Toon in Google Maps