Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Binkbeats - Frank Wienk

Elektro-akoestische objecten, rituele percussie en invloeden uit moderne dansmuziek komen samen in een boeiend concert.

Binkbeats - Frank Wienk

Data
zo 29 sep20:30 - 22:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
Toon in Google Maps

Akoestische en elektronische muziek samen

In de wereld van Binkbeats, ook bekend als Frank Wienk, komen akoestische en elektronische muziek samen. Voor zijn nieuwste project liet Wienk zich inspireren door rituele instrumenten en techno-geluiden. Van drums met dierenvellen, timbila, simantra en een lithofoon, tot drumcomputer-kickdrums en diepe bassen.

Gedreven door nieuwsgierigheid naar geluid, experimenteerde Wienk met het omzetten van een kunstmatige bron in analoge, akoestische geluiden. In deze zoektocht vond hij Henk Schut, waarmee hij een fascinatie deelt voor het laten trillen van fysieke objecten door elektronische signalen. 

De muzikaliteit van Wienk en de expertise van Schut vulden elkaar aan, en samen creëerden ze een nieuwe installatie die Wienk inspireerde om de ruimtelijke geluidsritus te maken die bekend staat als 'OHM'.

Wienk componeert complexe, ritmische stukken die hij volledig live speelt, zonder loops. Traditionele rituele drums worden vermengd met drumcomputerklanken, terwijl grote resonante metalen platen rondom het publiek zijn geplaatst. Een quadrafonische luidsprekeropstelling dompelt je onder in geluid, variërend van subtiele, verfijnde passages tot oorverdovende chaos.

Binkbeats - Frank Wienk

Data
zo 29 sep20:30 - 22:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
Toon in Google Maps