Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Billy Bultheel - The Thief's Journal: Songs of Decreation

De performance The Thief's Journal: Songs of Decreation is een bijzondere mix van live en elektronische muziek, geïnspireerd door Jean Genet, waarbij de brutalistische architectuur van de Thomaskerk fungeert als een instrument. Mis deze ervaring niet! Tickets vanaf 15 april op www.timecrystals.nl.

Billy Bultheel - The Thief's Journal: Songs of Decreation

Data
do 30 mei20:30 - 22:30
vr 31 mei20:30 - 22:30
Meer data
Locatie
De Thomas
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Volg ons

Time Crystals performanceprogramma

De meeslepende performance The Thiefs Journal: Songs of Decreation van Billy Bultheel markeert het begin van het Time Crystals performanceprogramma – een internationaal initiatief van een jaar samengesteld door Suzanne Wallinga in samenwerking met Peter van den Hoogen. Via een een gecureerde reeks performances belichten de kunstenaars in het Time Crystals programma verschillende aspecten van soevereiniteit en richten zich op subjectiviteit en keuzevrijheid, de grenzen van het zelf en de constante ontwikkeling van de individuele identiteit binnen spirituele, sociale en politieke kaders.

Architectuur als instrument

Billy Bultheel, een componist die op het snijvlak van muziek, performance en installatie werkt, brengt in zijn composities verschillende genres samen. Zijn werk omvat nieuwe muziek, noise, elektronica en metal, met invloeden uit polyfone tradities van de Middeleeuwen en de Renaissance. The Thiefs Journal: Songs of Decreation onderzoekt hoe de architectonische ruimte als muziekinstrument kan dienen. Speciaal geschreven voor negen muzikanten, combineert de voorstelling live en elektronische muziek met een locatiespecifieke performance en scenografie binnen de brutalistische architectuur van de Thomaskerk.

De titel van Bultheel's werk is een eerbetoon aan de semi-fictieve autobiografie van Jean Genet, de Franse romanschrijver, toneelschrijver, dichter en activist. In deze autobiografie gebruikt Genet ‘verheven’ religieuze en christelijke taal om op poëtische wijze de levens van maatschappelijke verschoppelingen, waaronder veroordeelden, dieven en bedelaars, weer te geven. The Thiefs Journal: Songs of Decreation combineert op een vergelijkbare manier religieuze en louterende elementen, sacrale en industriële klanken, en gemeenschappelijke en rituele aspecten. De scenografie nodigt zowel muzikanten als publiek uit om deel te nemen aan een dynamische ervaring waarin muziek ruimtelijk, tastbaar en visueel wordt. Deze unieke verkenning laat geluid, architectuur en beweging samenkomen.

Data en tijden

donderdag 30 mei20:30 - 22:30
vrijdag 31 mei20:30 - 22:30

Billy Bultheel - The Thief's Journal: Songs of Decreation

Data
do 30 mei20:30 - 22:30
vr 31 mei20:30 - 22:30
Meer data
Locatie
De Thomas
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Volg ons