Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Betoverende klarinettrio's

Lestari Scholtes, pianiste en artistiek leider van 'Vrienden van de Kamermuziek', nodigt klarinettiste Marieke Vos en celliste Honorine Schaeffer uit voor een betoverende middag vol klassieke en vroeg-romantische kamermuziek. Op het programma staat het Kegelstatt Trio van Mozart, Beethoven's Gassenhauer Trio en Glinka's Trio Pathetique. Mis deze muzikale ervaring niet in de intieme setting van De Duif!

Betoverende klarinettrio's

Data
zo 15 okt16:00 - 17:30
Locatie
De Duif
Prinsengracht 754
1017 LD Amsterdam
toon in Google Maps

Het Kegelstatt Trio

Het Kegelstatt Trio, gecomponeerd door W.A. Mozart is een charmant kamermuziekstuk dat de briljante combinatie van klarinet, cello en piano verkent. Mozart's meesterschap in melodie en samenspel tussen de drie instrumenten komt prachtig naar voren in dit werk uit 1786.

Beethoven's Gassenhauer Trio, opus 11, biedt onweerstaanbare melodieën en een speels karakter. Het stuk, gecomponeerd in 1797, bevat een reeks variaties op een populaire straatsong van die tijd en is een vroeg meesterwerk van Beethoven's kamermuziek oeuvre.

Het Trio Pathetique van M. Glinka, gecomponeerd in 1832, is een emotioneel geladen kamermuziekwerk dat geschreven is voor klarinet, fagot en piano. De cello zal deze avond de fagotpartij bekleden. Met zijn meeslepende melodieën en dramatische flair vormt het trio een belangrijk onderdeel van de Russische kamermuziektraditie.

Deze stukken belichamen de pracht en diversiteit van klassieke en vroeg-romantische kamermuziek en hebben een blijvende impact gehad op het genre.

Betoverende klarinettrio's

Data
zo 15 okt16:00 - 17:30
Locatie
De Duif
Prinsengracht 754
1017 LD Amsterdam
toon in Google Maps