Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Aziza Brahim

In haar muziek laat zangeres Aziza Brahim zowel het verdriet als de hoop van de Saharawi, een nomadenvolk uit de Westelijke Sahara, horen en presenteert onder andere songs van haar nieuwe album 'Mawja'. De titel betekent ‘golf’, en staat voor de zangeres en activiste voor golven van geluid én van geschiedenis. Met muzikale invloeden reikend van de ‘desert blues’ uit Brahims jeugd tot en met typisch Spaanse ritmes en de punk van The Clash. Aziza Brahim treedt op in Het Concertgebouw.

Aziza Brahim

Data
ma 27 mei20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Aziza Brahim

Harde beproevingen en inspirerende successen wisselen elkaar af in het levensverhaal van zangeres Aziza Brahim. Ze groeide op in een vluchtelingenkamp voor Saharawi, een nomadenvolk uit de Westelijke Sahara, aan de grens van Marokko en Algerije. Om de onderdrukking door het Marokkaanse regime te ontvluchten, trok ze als tiener voor haar studies naar Cuba. Tegenwoordig woont en werkt ze in Spanje, in Barcelona.

Mawja

Aziza Brahims nieuwste album heet Mawja. De titel betekent ‘golf’, en staat voor de zangeres en activiste voor golven van geluid én van geschiedenis. In deze muziek versmelten Brahims herinneringen aan haar vaderland en haar familie met de klank van de Sahara en van haar huidige thuisland. Muzikale invloeden reiken van de ‘desert blues’ uit haar jeugd tot en met typisch Spaanse ritmes en de punk van The Clash. Met Mawja brengt Aziza Brahim bovendien een ode aan haar oma, een belangrijk dichter van de revolutie, die twee jaar geleden overleed. Als kind in het kamp luisterde ze vaak urenlang naar de radio: de radiogolven brachten haar muziek uit de hele wereld. Als ze van station wisselden, zeiden haar grootouders steevast ‘Mawja’.

Aziza Brahim

Data
ma 27 mei20:15 - 22:35
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps