Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Avishai Cohen Trio

Contrabassist Avishai Cohen is een van de grootste namen in de jazzwereld. Samen met pianist Guy Moskovich en de jonge, geweldige drummer Roni Kaspi, zal hij naast bekend werk composities spelen van zijn ijzersterke album 'Shifting Sands' in Het Concertgebouw Amsterdam.

Avishai Cohen Trio

Data
za 10 aug20:00 - 22:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps

Avishai Cohen

Bassist Avishai Cohen is een soort menselijke brug tussen oost en west. Van Israël emigreerde hij naar Amerika, jaren later deed hij weer het omgekeerde. Ook muzikaal verbindt hij stijlen uit alle uithoeken van de wereld. Sinds Chick Corea hem ontdekte werkte hij met grote namen als Bobby McFerrin en Alicia Keys. Maar misschien wel de meeste indruk maken Avishai Cohens eigen composities en zijn fysieke spel. Met zijn Trio bracht hij onlangs het ijzersterke album Shifting Sands uit.

Trio

'Dit is weer een magisch trio', vertelt Avishai Cohen over de nieuwe bezetting van zijn Avishai Cohen Trio. Met Elchin Shirinov uit Azerbeidzjan op piano. 'Hij is heel geconcentreerd en zelfverzekerd', aldus Avishai. 'En toen vond ik drummer Roni Kaspi. Ze mag dan pas 21 zijn, maar ze is een uitzonderlijk talent die haar eigen sterke persoonlijkheid meebrengt.' Gedrieën namen ze het album Shifting Sands op, een nieuw muzikaal avontuur waarop Avishai en zijn twee jongere kompanen voortdurend verrassen. En dat live nog veel beter klinkt dan op de plaat, aldus Avishai Cohen.

Avishai Cohen Trio

Data
za 10 aug20:00 - 22:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps