Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Apifera – Overstand

Elektronische jazz op het vooruitstrevende Amerikaanse label Stones Throw Records. Apifera klinkt edgy, elektronisch en helemaal van nu. Tegelijk weerspiegelt de muziek de natuur, met organische structuren en harmonieën. De band is vernoemd naar een orchidee met een bijzondere aantrekkingskracht op bijen. Ze staan op het podium in het Bimhuis.

Apifera – Overstand

Speeldata
donderdag 11 mei 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Hedendaagse jazz met een twist

Het debuutalbum Overstand werd lovend ontvangen in onder meer Mojo en The Wire. De opvolgende 6 Visits EP bevat covers van Madlib, Duke Ellington, Massive Attack, Prokofjev, Sunbear, McCoy Tyner en Squarepusher. Apifera is een aanwinst voor Stones Throw Records, het hiphop- en jazzlabel van dj en vinylkenner Peanut Butter Wolf uit Los Angeles.

De band heeft maar liefst twee keyboardtovenaars in de gelederen, Yuval ‘Rejoicer’ Havkin en Nitai Herskovits. Die laatste was vaker op ons podium te aanschouwen en werd bekend als bandlid van bassist Avishai Cohen. Het samenspel van Rejoicer en Nitai klinkt enerzijds weids en orkestraal en anderzijds bizar en psychedelisch.

Wil je dit concert bijwonen check de link voor kaarten.

Apifera – Overstand

Speeldata
donderdag 11 mei 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam