Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Anna Fedorova - Bösendorfer Piano Series

Deze avond opent Anna Fedorova niet alleen het 6e seizoen van de 'Bösendorfer Piano Series', maar presenteert ze ook haar nieuwste cd met intrigerende muziek.

Anna Fedorova - Bösendorfer Piano Series

Data
do 19 sep20:15 - 22:00
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
Toon in Google Maps

Intrigues of the Darkness

Ravels 'Gaspard de la nuit', geïnspireerd op de macabere verhalen van Edgar Allan Poe, Skrjabins duivelse 'Zwarte Mis' sonate, en De Falla's 'El amor brujo', waarin een zigeunerin wordt achtervolgd door een geest. De bekende 'Schilderijen van een tentoonstelling' van Moessorgski, met gnomen, catacomben en heksen, beslaat de 2e helft van dit programma. Niet voor niets dus dat Fedorova dit programma Intrigues of the Darkness titelde. In combinatie met onze sfeervolle kerk zou dat nog wel eens voor rillingen kunnen zorgen.

Passie voor muziek

Ze is nog maar 23 jaar oud wanneer de Oekraïense pianiste Anna Fedorova in een uitverkocht Concertgebouw soleert bij de Nordwestdeutsche Philharmonie onder leiding van Martin Panteleev. Haar indrukwekkende uitvoering van Rachmaninovs Tweede Pianoconcert werd als Zondagochtendconcert uitgezonden op Radio 4 en heeft inmiddels ruim 41 miljoen views op YouTube. Het betekende Anna’s definitieve internationale doorbraak.

Met 14 concoursoverwinningen op haar naam timmert Anna stevig aan de weg als internationale pianoster. Ze is verbonden aan het Nederlandse platenlabel Channel Classics en oogst sterrenrecensies met haar albums. Maar Anna's passie voor muziek gaat verder dan de concertzaal. In de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne haalde ze met haar optredens en geldinzamelingsacties haalde ze meer dan €500.000,- op voor humanitaire hulporganisaties.

Anna Fedorova - Bösendorfer Piano Series

Data
do 19 sep20:15 - 22:00
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam
Toon in Google Maps