Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

An International Anthem Showcase

Tijdens deze spectaculaire showcase van het gerenommeerde International Anthem Recordings presenteren Frank Rosaly en Ibelisse Guardia Ferragutti hun debuutalbum 'MESTIZX' op dit experimentele jazzlabel. Ook op het programma staan andere sterren van het label: Ruth Goller en Bex Burch. International Anthem is een in Chicago gevestigd platenlabel dat progressieve media en grensverleggende muziek produceert en promoot.

An International Anthem Showcase

Data
vr 31 mei20:00 - 23:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps

MESTIZX

Op hun debuutalbum 'MESTIZX' brengen Frank Rosaly en Ibelisse Guardia Ferragutti hulde aan hun Latijns-Amerikaanse erfgoed, vrij van traditionele beperkingen. Het album belichaamt een eclectische viering van protestmuziek, met invloeden uit verschillende genres zoals jazz, electronica, Chicago post-rock, bomba, plena, cumbia, ambient, Andes, minimal, noise, punk en folk met artiesten Ben LaMar Gay, Matt Lux, Ben Boye en Marta Warelis die tijdens het concert live met de band zullen spelen.

Ruth Goller

Ruth Goller, een veelzijdige artiest uit Groot-Brittannië, staat bekend als bassist van de punk-jazzbands Acoustic Ladyland en Melt Yourself Down. Haar recente album 'SKYLLA' wordt geprezen om zijn pretentieloze improvisaties en keert met een experimentele insteek terug naar haar punkroots.

Bex Burch

Bex Burch, componist en percussionist, brengt haar debuutalbum 'There is only love and Fear' uit via International Anthem. Het album, geworteld in avant-garde improvisatie, wordt gekenmerkt door Burch's gevoeligheid voor natuurlijke klankkleuren en autobiografische geluiden, resulterend in een meeslepend meesterwerk met invloeden van Moondog, Carlos Niño en Sun Ra Arkestra.

Sinds begin 2015 organiseert Space is the Place intieme en grootse avonden met een brede kijk op jazz en improvisatiemuziek. In samenwerking met International Anthem Recordings en Molk Factory presenteren zij op 31 mei samen een showcase in de Tolhuistuin.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

An International Anthem Showcase

Data
vr 31 mei20:00 - 23:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps