Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

An Intergalactic Night

Een speciale editie vol optredens met zelfontworpen instrumenten, klankinstallaties en andere spannende uitvindingen in het Bimhuis. Een bonte verzameling zelfverzonnen instrumenten als parp en knurl, afgewisseld met bijzondere bestaande instrumenten als doedoek en tanbur.

An Intergalactic Night

Data
ma 9 okt20:30 - 22:35
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Space is the Place

Space is the Place presenteert een wel heel speciale editie van de Intergalactic Nights, roemruchte avonden met optredens in allerlei vormen en maten met onder meer BarParp7090: in de pauzes neemt de muziekinstallatie BarParp7090 het over: een piano-harp-(parp)-creatie van Koen Kaptijn en Nora Mulder.

Rafaele Andrade

De knurl is een interactief, cello-achtig instrument van de Braziliaanse kunstenaar Rafaele Andrade. Voortdurend zoekt zij naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van akoestische en elektronische klank. Ze speelt een eigen composities op het door haarzelf ontwikkelde strijkinstrument.

Hamraaz 

Dit duo bestaat uit Lucie Lelaurain op doedoek en fluit en Khordshid Dadbeh op tanbur en tär. Samen spelen ze composities geïnspireerd door de maqam-muziek uit het Midden-Oosten. Zo leggen zij de link tussen hun eigen tijd en de eeuwenoude muzikale culturen van hun voorouders uit Iran en Armenië.

Koen Boeijinga 

Zijn indrukwekkende verzameling instrumenten op het podium omvat zowel bestaande als zelfgebouwde instrumenten. Koen Boeijinga improviseert met herhalende vormen, waarbij oude en moderne muziek samenvallen. Zijn optredens putten uit de oerkracht van muziek en geven daarmee tegenwicht aan de rusteloze digitale samenleving.

Dianne Verdonk

Dianne Verdonk maakt deels akoestische en deels elektronische instrumenten, die ook als op zichzelf staande kunstobjecten kunnen worden beschouwd. Als klassiek geschoolde contrabassist en cellist combineert zij haar verschillende talenten in unieke objecten met ongebruikelijke ontwerpen, zoals het zanginstrument Bellyhorn, de ritmische slinger Pulseyarn en de performance-versterker La Diantenne.

An Intergalactic Night

Data
ma 9 okt20:30 - 22:35
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps