Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Amsterdamse Cantorij - Koormuziek Felix Mendelssohn

In het programma Mitten wir im Leben sind zet de Amsterdamse Cantorij het koorwerk van Felix Mendelssohn-Bartholdy centraal. De concerten vinden plaats op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023. Mendelssohn (1809-1847) was het muzikale wonderkind van de 19de eeuw, dat net als Mozart uitgroeide tot een groot componist. Zijn werken voor koor zijn minder bekend, maar verdienen zeker aandacht. Concerten vinden plaats: Zaterdag 25 maart om 20.15 uur, Dorpskerk Abcoude Zondag 26 maart om 15.15 uur, De Waalse Kerk

Amsterdamse Cantorij - Koormuziek Felix Mendelssohn

Speeldata
zondag 26 maart 2023 om 15:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam

Koormuziek Felix Mendelssohn centraal bij Amsterdamse Cantorij

In het programma Mitten wir im Leben sind zet de Amsterdamse Cantorij het koorwerk van Felix Mendelssohn-Bartholdy centraal. De concerten vinden plaats op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023.

Mendelssohn (1809-1847) was het muzikale wonderkind van de 19de eeuw, dat net als Mozart uitgroeide tot een groot componist. Ook hem was geen lang leven beschoren. Mendelssohn is vooral beroemd geworden om symfonieën als de Italienische, zijn Midsummer Night’s Dream, het vioolconcert in E-klein en de Lieder ohne Worte voor piano. Zijn werken voor koor zijn minder bekend, maar verdienen zeker aandacht.

Het programma omvat zowel religieuze als wereldlijke werken van Mendelssohn, geflankeerd door muziek van voorgangers en tijdgenoten. Zo zingt de Amsterdamse Cantorij sommige psalm- en koraalteksten twee keer: een keer in de zetting van Schütz (Psalm 100) en Praetorius (Aus tiefer Not schrei ich zu Dir) en een keer in de versie van Mendelssohn. Zo wordt duidelijk hoe Mendelssohn zich heeft laten inspireren door Duitse componisten van voor zijn tijd en tegelijkertijd een heel eigen stijl ontwikkelde, die zich kenmerkt door harmonieuze elegantie.

De tweede helft van het programma bestaat uit romantische koorliederen van Mendelssohn en zijn tijdgenoten Brahms en Schumann. Deze zijn sterk geïnspireerd op de natuur en sommige zijn zelfs bedoeld om in de open lucht te zingen.

De concerten staan onder leiding van Felix van den Hombergh, met medewerking van David Jansen aan het orgel.

Concerten vinden plaats:

Zaterdag 25 maart om 20.15 uur, Dorpskerk Abcoude

Zondag 26 maart om 15.15 uur, De Waalse Kerk Amsterdam

Amsterdamse Cantorij - Koormuziek Felix Mendelssohn

Speeldata
zondag 26 maart 2023 om 15:15
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam