Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Amsterdam Marimba Weekend: Ladies vibe out

Vrouwelijk perspectief op de marimba en vibrafoon tijdens het Amsterdam Marimba Weekend in het Bimuuis. Het festival geleid door Tatiana Koleva, is volgens met Parool een van de beste marimbaspeelsters ter wereld.

Amsterdam Marimba Weekend: Ladies vibe out

Data
za 16 mrt20:30 - 23:15
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

De sterspelers van dit festival zijn de vrouwen

De melodieuze slaginstrumenten marimba en vibrafoon staan centraal tijdens het Amsterdam Marimba Weekend. Oeroude varianten komen aan bod, zoals de Afro-Caribische Marimbula en Calabash, maar ook de nieuwste en meest geavanceerde instrumenten.

Onder de noemer Ladies Vibe Out! geven we alle ruimte aan de vrouwelijke sterspelers Patricia Brennan, Sasha Berliner en Tatiana Koleva. Speciale gasten zijn onder anderen Zhivko Vasilev, Noel Brennan en Vernon Chatlein. Kaarten voor dit festival koop je via de ticketlink.

Patricia Brennan

Marimbist en vibrafonist Patricia Brennan wordt breed geprezen als een van de nieuwe leidersfiguren van het instrument, zoals opgemerkt door The New York City Jazz Record. Ze groeide op in Veracruz en verdiepte zich al tijdens haar jeugd in de rijke muzikale cultuur van Mexico. Patricia’s zoektocht naar vrijheid in expressie leidde tot het uitbreiden van het bereik en de mogelijkheden van haar instrumenten door improvisatie, eigen composities en live electronica. Het resultaat is een betoverende klankwereld waar ze ons meeneemt met haar elektroakoestisch duo MOCH.

Sasha Berliner

Ze werd al omschreven als een ‘jonge meester van de stokken’ door JazzTimes. Twintiger Sasha Berliner is een bekroonde vibrafoniste en componiste gevestigd in New York. Ze deelde het podium al met onder anderen Christian McBride, Tyshawn Sorey, Marcus Gilmore en Cecile Mclorin Salvant. Onlangs bracht Sasha haar tweede album Onyx uit, omschreven als een ‘levendige, onbeschaamde avant-garde-opname.’ Tijdens AMW speelt Sasha met een special voor de gelegenheid samengesteld band.

Tatiana Koleva

Erkend als virtuoos en vernieuwer op het gebied van marimba en percussie, heeft Tatiana Koleva meer dan 130 uiteenlopende werken in première gebracht die speciaal voor haar solo- en ensembleprojecten zijn gecreëerd. Haar uitvoeringsstijl wordt door de pers omschreven als ‘zeer energiek met intrigerende ritmes en verrassende muzikale ontwikkelingen.’ Ze is oprichter en artistiek directeur van het Amsterdam Marimba Weekend en de bekroonde formatie The (Youth) Percussion Pool. Met Zhivo Vasilev vormt zij een nieuw duo, waarbij zij zich laten inspireren door hun Bulgaarse ritmes en vocale muziek.

Amsterdam Marimba Weekend: Ladies vibe out

Data
za 16 mrt20:30 - 23:15
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact