Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Alogte Oho & His Sounds of Joy

Frafra gospelzanger uit Ghana komt naar Tolhuistuin. Na het uitkomen van diverse singles verscheen in 2019 zijn eerste internationale release met de passende titel ‘Mam Yinne Wa’. Helaas werden zijn geplande concert in 2020 in Amsterdam geannuleerd vanwege corona. Extra blij zij we dat het gezelschap in 2023 wel terugkeert naar Amsterdam. Dit concert maakt onderdeel uit van Ticket to the Tropics.

Alogte Oho & His Sounds of Joy

Speeldata
vrijdag 19 mei 2023 om 20:30
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam

Muziek uit alle werelddelen

Alogte Oho wordt gezien als een van de belangrijkste nieuwe stemmen van de Ghanese gospel. Zijn debuutalbum kwam in 2007 uit, maar met de release van zijn derde album in 2012 brak hij definitief door in zijn thuisland.

Een jaar later werd hij ontdekt door de labeloprichter van Philophon Records, die tijdens een bezoek aan Ghana de single ‘Mam Yinne Wa’ hoorde en op slag geïntrigeerd was door Alogte Oho’s stemgeluid.

De twee spraken af, gingen de studio in met de zangeressen van Sounds of Joy en daarna was het alleen een kwestie van tijd voordat zijn stem wereldwijd gehoord zou worden.

Ticket to the Tropics-pas 2023

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen. Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2023. Bestel de pas in de webshop van Paradiso of kijk voor meer informatie op deze pagina.

Alogte Oho & His Sounds of Joy

Speeldata
vrijdag 19 mei 2023 om 20:30
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam