Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Afrogrooves Jamsession

In 2024 bundelen Afrogrooves en MidWest de krachten om 4 unieke avonden in het teken van jamsessies te organiseren. Tijdens elk van deze avonden wordt een speciale gast uitgenodigd om het evenement te organiseren en hun muzikale visie te delen met het publiek en de jammende muzikanten. De 2e editie zal plaatsvinden in samenwerking met trompettist Berima Amo. Dit is een gratis evenement.

Gratis entree

Afrogrooves Jamsession

Data
do 20 jun20:00 - 23:59
Locatie
MidWest
Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
Contact

Trompetmeester

Berima Amo is een trompetmeester die ambassadeur is geworden van de rijke muzikale tradities van West-Afrika. Hij heeft 5 albums, 2 EP's en 6 singles beschikbaar op alle digitale muziekplatforms. Met de wens om jonge Afrikanen inheemse drums en akoestische instrumenten te zien integreren in nieuwe muziek, leidde Berima het 'Highlife Restoration Project', dat bestond uit workshops, radio- en televisie-interviews, bandcoaching en artiestenverzorging. Hij richtte Osaberima Big Band op in 2021, de eerste in West-Afrika sinds de laatste 30 jaar geleden werd gesloten. Met 3 goed ontvangen muzieksingles en diverse optredens heeft dit initiatief letterlijk een tijdperk van bigbandmuziek in West-Afrika doen herleven.

All Stars AfroBand

De All Stars AfroBand is een nieuwe en dynamische 9-koppige band uitgekozen door Berima Amo, de in Amsterdam gevestigde Ghanese trompettist en bandleider. Leden van de band zijn Afrikaanse sessiemuzikanten die leven en werken in de Europese muziekscene en Accra. De band speelt een levendig West-Afrikaans geluid dat authentieke high-life dansmuziek combineert met calypso, funk, R&B, salsa en soulmuziek. Berima's muziekarrangementen voor deze band zijn geïnspireerd op de oorsprong en fundamenten van Afrikaanse ritmische energie.

Gratis entree

Afrogrooves Jamsession

Data
do 20 jun20:00 - 23:59
Locatie
MidWest
Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
Contact