Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

A Tribute to James Brown - Jared Grant & Amsterdam Funk Orchestra

De grootste funkband van Nederland brengt een vlammend en vet eerbetoon aan James Brown in theater Meervaart.

A Tribute to James Brown - Jared Grant & Amsterdam Funk Orchestra

Speeldata
zaterdag 6 mei 2023 om 20:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam

Papa's got a brand new bag 

Als iemand funk bij een groot publiek heeft laten doorbreken, dan is dat natuurlijk The Godfather of Soul. James Brown leeft door in ons collectieve geheugen. Natuurlijk vanwege klassiekers die iedereen kent als Sex Machine en Cold Sweat, maar ook de duizenden hiphoptracks die zijn gebaseerd op samples van zijn Funky Drummer.

De grootste funkband van Nederland, Amsterdam Funk Orchestra, brengt een vlammend en vet eerbetoon aan James Brown. En om dat goed te doen, is er eigenlijk maar één iemand in Nederland die daarvoor in de huid van James Brown kan kruipen: Jared Grant. Samen met een 19-koppige band krijgen de James Brown-klassiekers de dikst mogelijke uitvoering. Get up en koop je kaarten hier.

Jared Grant

Jared Grant wint eind 2012 naast de 3e (jury)prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards. In 2015 behaalt hij de finale van The Voice of Holland. Naast zijn vele solo-optredens is hij vaak te gast bij verschillende bands en artiesten. Zijn eigen singles en albums worden veelvuldig gestreamd op de bekende muziekplatformen en radiostations.

Amsterdam Funk Orchestra

De grootste funkband van Nederland is in 2014 opgericht en inmiddels de snelst rijzende ster in de clubs, zowel in het jazz- als het popcircuit. Afgelopen twee jaar was de band vaak te zien op grote festivals, zoals Haarlem Jazz & More, Landjuweel en De Parade.

Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zanger Steffen Morrison, zangeres Denise Jannah en gitarist Anton Goudsmit vestigen hun naam en live-reputatie.

De band speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, speciaal geschreven en gearrangeerd voor deze band door Efraïm Trujillo. De band kent haar klassiekers en speelt ook stukken van o.a. Fela Kuti. De grote ritmesectie met dubbele percussie maakt Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij je niet kunt blijven zitten!

A Tribute to James Brown - Jared Grant & Amsterdam Funk Orchestra

Speeldata
zaterdag 6 mei 2023 om 20:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam