Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

A Stairway to Heaven

Tijdens deze try out in Splendor maakt Dutch String Collective een muzikale reis in "A Stairway to Heaven".

A Stairway to Heaven

Data
do 28 sep20:30 - 23:00
Locatie
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam
toon in Google Maps

Boeiende reis door drie eeuwen muziek

Van Amadeus tot Zeppelin, een A tot Z met klassiekers van honderden jaren geleden tot klassiekers van nu. Stairway to Heaven, een van de grootste rocksongs van de 20e eeuw, vormt het vertrekpunt van het theaterconcert.

Het Dutch String Collective verkent een rijke selectie aan muzikale meesterwerken waaronder muziek van Purcell, Vivaldi, Mozart en Brahms en toont aan dat klassieke composities even 'catchy' kunnen zijn als popmuziek. En dat tijdloze composities van Led Zeppelin, The Beatles en Rogier van Otterloo net zo goed aanspraak kunnen maken op de term klassieke muziek.

Marieke de Bruijn oprichter en leider van het ensemble: "Is muziek niet sowieso een Stairway to Heaven? We brengen je graag eventjes een stukje dichter bij de hemel, met een trappetje naar een plek waar je kunt genieten, waar je kunt verdwijnen. Met tekst belichten we achtergronden en leggen we verbanden tussen de nummers en de componisten. Waarom er geschreven wat geschreven is.

Wie er ooit beroemd was, wie verguisd en vergeten... Dat vaak de meest geliefde artiesten met een "quick way to heaven" gingen. " Kaarten voor deze muzikale reis koop je hier via de link.

A Stairway to Heaven

Data
do 28 sep20:30 - 23:00
Locatie
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam
toon in Google Maps