Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

3JS en het Red Limo Quartet

De Nederlandstalige, vaak folkachtige muziek van de 3JS leent zich uitstekend voor de prachtige strijkersarrangementen van het Red Limo Quartet. Vanavond hoor je de mooiste liedjes van de 3JS, in een compleet nieuw jasje, afgewisseld met een aantal zeer verrassende covers.

3JS en het Red Limo Quartet

Data
do 4 jul20:00 - 22:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps

3JS

In 2002 richten zanger Jan Dulles en gitaristen Jaap Kwakman en Jaap de Witte de band 3JS op. De naam van de band is gebaseerd op de voornamen van deze 3 Volendamse mannen. De band werd landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum Watermensen uit 2007. Daarna volgden tal van hits, waaronder Wiegelied, Wat is dromen en Geloven in het leven.

Inmiddels heeft 3JS al 12 studioalbums op zijn naam staan. In 2013 volgde Jan de Witte zijn vader Jaap op als gitarist en sinds 2020 is Jan opgevolgd door Robin Küller. Vanavond versterkt het Red Limo Quartet de 3JS: een unieke, eenmalige samenwerking. De 3JS hebben samen met de strijkers hun meest bijzondere liedjes in een compleet nieuw jasje gestoken. Afwisselend zullen ook nog een aantal zeer verrassende covers voorbij komen!

Red Limo Quartet

Het Red Limo Quartet is een strijkkwartet onder leiding van cellist en arrangeur Jonas Pap. Dit viertal is in de afgelopen jaren vaak te zien geweest op televisie en ze toerden de hele wereld over als begeleiders van niemand minder dan Eddie Vedder, zanger van de band Pearl Jam, tijdens diens solo-tournee. Ook de 3JS hebben vaker met dit kwartet samengewerkt in voorgaande jaren. De Nederlandstalige, vaak folk-achtige muziek van de 3JS leent zich uitstekend voor de prachtige strijkersarrangementen van het kwartet.

3JS en het Red Limo Quartet

Data
do 4 jul20:00 - 22:20
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Toon in Google Maps