Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

2 Meter Sessies Jan Douwe Kroeske en special guests

Speciaal voor het 150 jarig jubileum brengt Jan Douwe Kroeske een bijzondere editie van zijn intieme concertreeks 2 Meter Sessies op het podium van de PHIL.

2 Meter Sessies Jan Douwe Kroeske en special guests

Data
dinsdag 12 september 2023 om 20:00

In dit avondvullend programma ontvangt Jan Douwe Kroeske van het wereldberoemde muziekplatform 2 Meter Sessies maar liefst 3 aansprekende oeuvre-artiesten uit binnen- en buitenland. Deze gasten, die binnenkort bekend worden gemaakt, staan allemaal op hetzelfde podium en zullen naast het spelen van hun liedjes, ook in gesprek gaan met Kroeske over hun carrière, inspiraties en meer. Dit alles zal gaan op de intieme en pure wijze waarmee het muziekprogramma 2 Meter Sessies al meer dan dertig jaar wereldwijd om bekendstaat. Het belooft dan ook een speciale avond te worden voor muziekliefhebbers.  

Jan Douwe Kroeske begon in 1987 op Radio 3 met zijn 2 Meter Sessies. In het programma ontving Kroeske artiesten uit binnen- en buitenland voor een live opname. In 1993 maakte de show de overstap naar de nationale televisie en werd het met haar intieme manier van filmen en superieure geluidskwaliteit enorm populair onder muziekliefhebbers, met memorabele sessies van onder andere John Hiatt, James Taylor, Nirvana, Randy Newman, Coldplay, Radiohead, Counting Crows, David Crosby, Lenny Kravitz, R.E.M., Wille DeVille, The Black Crowes en John Cale.  

Na enkele jaren van afwezigheid op Nederlandse radio en televisie, heeft het archief van 2 Meter Sessies sinds enige tijd een nieuw, wereldwijd publiek gevonden via platforms als Spotify, Youtube en Amazon Prime. Ook zijn fragmenten van sessies en interviews te zien in internationale documentaires zoals “Mystify: Michael Hutchence”, “Heaven Adores You” (Elliott Smith) en “All I Can Say” (Blind Melon). 

Anno 2023 neemt Jan Douwe Kroeske maandelijks nog nieuwe sessies op, met artiesten van over de hele wereld, uitgezonden op NPO 2 extra en Youtube.  

PHIL 150 jaar

Dit concert is onderdeel van PHIL 150 jaar. Bekijk op deze pagina het complete jubileumprogramma.

2 Meter Sessies Jan Douwe Kroeske en special guests

Data
dinsdag 12 september 2023 om 20:00