Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Zomermuziekschool (16+)

In de maanden juni, juli en augustus kunnen amateurmuzikanten in de regio Amsterdam hun spel bijspijkeren of komen proeven van de passievolle lesaanpak van muziekdocent Brechje Roos. Tot 1 augustus is aanmelden voor de op maat gemaakte Zomermuziekschool mogelijk. Strijkers en blazers die hun instrument minimaal een jaar bespelen zijn welkom. Net als blokfluitisten van alle niveaus.

Zomermuziekschool (16+)

Data
ma 8 jul10:00 - 21:00
Locatie
Privéruimte vlakbij Kostverlorenhof
1183 EA Amstelveen
Volg ons

Voor blazers en strijkers van 16 tot en met 110 jaar

De Zomermuziekschool is bedoeld voor volwassen spelers tot en met 110 jaar die buiten de zomer hun (muziek)vakantie houden terwijl hun eigen muziekdocent op vakantie is. “Over hetzelfde onderwerp eens les krijgen van een ander dan je vaste muziekdocent werkt verfrissend. Dan kunnen ineens andere muzikale kwartjes vallen”, aldus Brechtje. “En na de vakantie speel je vrolijker verder bij je eigen docent.”

Cruijff

Aan de hand van de vraag van de leerling geeft Brechtje in 5 lessen meer context, speeloefeningen en tips. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Want á la Cruijff “Hoor je het pas als je het doorhebt”. En dan kun je helemaal muziek gaan spelen. En daar gaat het om wat Brechtje betreft. 

Leuk & leerzaam

Altijd is er aandacht voor vaardigheden als luisteren, reageren, ontdekken, contact maken waardoor het muziek spelen rijker, gevarieerder, persoonlijker en nog leuker wordt.

Klassiek, folk, improvisatie; er kan afhankelijk van de wensen van de leerling van alles voorbijkomen.

Een proefles afspreken behoort tot de mogelijkheden. Deze les is gratis als er daarna wordt gekozen voor de Muziekzomerschool.

Info

De start van de serie lessen wordt in overleg overdag of s ’avonds afgesproken. De plek waar de lessen plaatsvinden bevindt zich tussen Buitenveldert en het Stadshart Amstelveen. Prima te bereiken met het openbaar vervoer, fiets of auto. Gratis parkeren dankzij het winkelcentrum Kostverlorenhof.

Docent

De muzieklessen worden gegeven door ondernemend muzikant Brechtje Roos. Ze geeft privé les sinds de 90’er jaren. Haar standplaats is Zwolle met een vaste locatie in Amstelveen waar ze vanaf juni ’24 ook de muzikale vibes wenst te verspreiden.

Zomermuziekschool (16+)

Data
ma 8 jul10:00 - 21:00
Locatie
Privéruimte vlakbij Kostverlorenhof
1183 EA Amstelveen
Volg ons