Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km.

Noord-Hollandpad

Locatie
Noord-Hollandpad
Haarlemmermeerstraat 4
1165 HJ Halfweg
toon in Google Maps

Wandel door de groene longen van Amsterdam 

Je hebt het niet meteen in de gaten, maar met deze etappe (etappe 13) wandel je eigenlijk langs de zuidelijke grenzen van de grote stad Amsterdam. Rondom Halfweg was het druk, maar nu keert de rust weer terug als je door de Tuinen van West en het Lutkemeerpark komt. Ook is het heerlijk wandelen op de grasdijk langs de ringvaart van de Haarlemmermeer. De vliegtuigen zijn er nog steeds, maar Amsterdam heeft ook veel groen en dat bewijst deze wandelroute naar Ouderkerk aan de Amstel. Stad en natuur wisselen elkaar continu af.

Interesse om een keer een etappe te wandelen? 

Op de website www.noordhollandpad.nl vind je alle informatie over de 16 etappes, de ambassadeurs langs de routes en leuke verhalen van enthousiaste wandelaars. Ook kan je de (GPX) route per etappe downloaden en een wandelgids bestellen voor meer gedetailleerde informatie.

Noord-Hollandpad

Locatie
Noord-Hollandpad
Haarlemmermeerstraat 4
1165 HJ Halfweg
toon in Google Maps